Dinja van Liere (NED) - Hermes
ECCO FEI World Championships - Herning - Denmark 2022
© DigiShots
Dinja van Liere (NED) - Hermes ECCO FEI World Championships - Herning - Denmark 2022 © DigiShots DigiShots

Dinja van Liere aan start op Indoor Friesland

Dressuur

Voor Dinja van Liere wordt het de eerste keer dat ze van start gaat op Indoor Friesland. Dit jaar viert het concours haar 41e editie na vele jaren afwezigheid. De succesvolle amazone heeft er heel veel zin in. Na het succes op het WK in Herning, zou dit voor haar weer de eerste wedstrijd zijn. Ze hoopt met zowel Hermès als Hartsuijker te starten. 

Advertisement

Ambassadeur

Dinja is de ambassadeur van het dressuurconcours in Friesland. “Een internationaal concours in eigen land erbij is natuurlijk fantastisch. Zowel als ruiter al toeschouwer ben ik nog nooit op Indoor Friesland geweest. De sport doet veel voor mij, daar geef ik graag wat aan terug. Daarom zei ik ook ja, toen ik gevraagd werd om ambassadeur te worden. Ik ga mijn best doen het evenement te promoten en nieuw leven in te blazen.”

Gezond blijven

“Indoor Friesland is een mooie wedstrijd ter voorbereiding op de wereldbekerwedstrijden. Als mijn paarden en ik gezond blijven wil ik met beide in de ring verschijnen. Na het indoorseizoen richt ik me op het NK en het EK in Riesenbeck.”

Opbouwen

“Met moeten allemaal ons best doen om de partijen die een concours een nieuw leven willen inblazen te helpen. Dit kost namelijk veel tijd, geld en energie. Indoor Friesland is volgens mij ook nog eens perfect gepland. Het outdoor seizoen is achter de rug, we kunnen allemaal even rustig aan doen en daarna weer gaan opbouwen voor het indoorseizoen. Een driesterren wedstrijd is heel mooi om mee te starten en dat ook nog eens in eigen land.”

Bron: Indoor Friesland