Dinja van Liere - Hermes
NK Dressuur 2022
© DigiShots
Dinja van Liere - Hermes NK Dressuur 2022 © DigiShots DigiShots

Dinja van Liere grijpt zesde plek op FEI Wereldranglijst dressuur

Dressuur

Dinja van Liere en Hermès grijpen de leiding onder de Nederlandse combinaties op de FEI Wereldranglijst dressuur. Teamgenoten Marieke van de Putten en Thamar Zweistra, die vanaf morgen van start gaan op het WK in Herning, staan op de plaatsen 38 en 40.

Advertisement

Bepaling

De wereldranglijsten van het springen en dressuur worden op een iets andere manier bepaald. Bij het springen gelden alle resultaten van de ruiter mee met alle paarden die hij gereden heeft. De ranking voor de dressuur is gebaseerd op de resultaten van een kalenderjaar van een combinatie van paard en ruiter/amazone. 

Twee plekken

De zesde plek van Van Liere en Hermés zijn onder andere een resultaat van de goede score op het EK in Hagen en overwinningen in Aken, Exloo en Rotterdam. Met haar ‘tweede’ paard Hartsuijker, die van Liere dit jaar op drie internationale wedstrijden uitbracht, staat Dinja op plaats 214 op de ranking.

Nederlands combinaties

Marieke van der Putten en Torvestlettens Titanium RS2 beginnen morgen aan het WK als de nummers 38 van de wereld. Thamar Zweistra en Hexagon’s Ich Weiss staan nu op plaats 40 op de wereldranglijst. Met haar ervaren Hexagon’s Double Dutch is Thamar Zweistra de nummer 42 van de wereld. Dat is precies een plaats hoger dan Denise Nekeman en Boston STH, de reservecombinatie voor team van bondcoach Alex van Silfhout voor het WK.

Emmelie Scholtens

Emmelie Scholtens en de negenjarige hengst Indian Rock reden in april van dit jaar in Kronenberg hun eerste internationale Grand Prix wedstrijd, waar ze gelijk de Grand Prix en de Kür op Muziek wonnen. Daarna volgden CDI Exloo en het CHIO in Rotterdam. Op de wereldranglijst staat de combinatie op plaats 194.

Bron: KNHS