Smolders Harrie, NED, Bingo Du Parc, 372
Olympic Games Tokyo 2021
© Hippo Foto - Stefan Lafrentz
07/08/2021
Smolders Harrie, NED, Bingo Du Parc, 372 Olympic Games Tokyo 2021 © Hippo Foto - Stefan Lafrentz 07/08/2021 Stefan Lafrentz

Harrie Smolders maakt comeback in top 10 van FEI Longines ranglijst

Springen

Op de gisteren gepresenteerde-FEI Longines wereldranglijst zijn de goede resultaten van de Nederlandse ruiters goed terug te zien. Zo is Harrie Smolders met plek 8 weer terug in de top 10 en is Maikel van der Vleuten met zes plekken naar nummer 18 geklommen. 

Advertisement

Jur Vrieling klimt ook gestaag omhoog en is nu de nummer 33 op de wereldranglijst, waar hij voorheen de 41e plek bezet hield. Sanne Thijssen zakte een paar plekken, zij vindt zichzelf terug op nummer 52. Dit is vier plekken hoger dan Willem Greve, die door een val in Veeningen het WK in Herning aan zich voorbij moet laten gaan.

Opmars

Hessel Hoekstra, de meereizend reserve naar het WK in Herning, maakt reuzestappen op de FEI ranking. Sinds zijn opmars met VDL Icoon in de Grote Prijzen van Eindhoven, Geesteren, Rotterdam en Falsterbo staat Hoekstra nu op plaats 291. Hij kwam van 381.

Favorieten

Door de landenwedstrijden en de Grote Prijzen die in aanloop naar het WK werden verreden, heeft het oranjeteam van bondscoach Jos Lansink zich tot tot de favoriete landen geschaard dat een gooi doet naar de medailles.

Bron: KNHS/ Hoefslag