Harrie Smolders en Don VHP Z
Harrie Smolders en Don VHP Z DigiShots

Wereldranglijst Springen: Harrie Smolders stormt top 10 binnen

Springen
Advertisement
Met name het Europees Kampioenschap heeft voor grote verschuivingen binnen de top van de nieuwe FEI-wereldranglijst Springen gezorgd. Mooi voor Nederland: Harrie Smolders steeg maar liefst tien plaatsen en staat nu op 6! Nog altijd stevig aan de leiding gaat Kent Farrington. Hij wordt gevolgd door de nieuwe nummer 2, Lorenzo de Luca (komt van 4). Zijn positie gaat ten koste van McLain Ward, die nu op 3 staat. Kevin Staut zakt van 3 naar 4.

Scott Brash van 15 naar 5

Op 5 zien we eveneens een grote stijger. Scott Brash was dan wel niet van de partij in Gothenburg, hij won wel de CSI5* Grote Prijs van Londen en ook dat levert een vracht rankingpunten op. Hij steeg eveneens 10 plaatsen en dat brengt hem naar plek nummer 5.

Maikel van der Vleuten op 8

De top 10 wordt aangevuld door Christian Ahlmann, Maikel van der Vleuten (en daarmee dus de tweede Nederlander bij de beste 10!), Gregory Wathelet en Sergio Alvarez Moya. De kersverse Europees Kampioen, Peder Fredricson, maakt ook een flinke sprong: hij steeg van 23 naar 16. De overige Nederlanders die hoog op de lijst staan zijn: Leopold van Asten op 38 (komt van 46), Jur Vrieling op 45 (komt van 48), Marc Houtzager op 56 (komt van 65) en Sanne Thijssen op 83 (komt van 73). FEI Wereldranglijst (01/09/2016 tot 31/08/2017) Foto: DigiShots [vc_column width=”1/2”][vc_column_text][adrotate group=”37”][/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/2”][vc_column_text][adrotate group=”31”][/vc_column_text][/vc_column]