Andreas Helgstrand - Jovian
FEI World Breeding Dressage Championships for Young Horses 2021
© DigiShots
Andreas Helgstrand - Jovian FEI World Breeding Dressage Championships for Young Horses 2021 © DigiShots DigiShots

Andreas Helgstrand reserve in het Deense team voor de Wereld Kampioenschappen Dressuur

Dressuur WK Herning

Van 6 tot en met 11 augustus vinden de Wereld Kampioenschappen Dressuur 2022 plaats in de Deense stad Herning. Naar aanleiding van de behaalde resultaten in Aken is het Deense team samengesteld en vandaag bekendgemaakt.

Advertisement

Sterk team

Het Deense dressuurteam, dat dit jaar tijdens de Wereld Kampioenschappen op eigen bodem uitkomt, bestaat uit Cathrine Dufour met Bohemian (v. Bordeaux) of Vamos Amigos (v. Vitalis), Carina Cassøe Krüth met Heiline’s Danciera (v. Fürstenball), Daniel Bachmann Andersen met Marshall-Bell (v. Blue Hors Don Romantic) en Nanna Merrald Rasmussen met Blue Hors Zack (v. Rousseau). Cathrine mag naar aanloop van de Wereldkampioenschappen kiezen met wie van de twee paarden ze de ring gaat betreden.

De twee reserveruiters zijn Andreas Helgstrand met Jovian (v. Apache) en Lone Bang Larsen met Thranegaardens Rostov (v. Romanov).

Selectieproeven

De ruiters zijn geselecteerd door Anne-Mette Binder- Elite Sport Chef– en Wolfram Wittig – Expert-coach. De keuze is gebaseerd op de selectieproeven die zijn gereden op CHIO Aken. Andreas had zich met zijn paard Jovian (v. Apache) vastgebeten in een teamplaats. Hij kreeg voor zijn eerste nationale Grand Prix zelfs een score van 83%. De scores in Aken waren echter realistischer. Jovian heeft enorm veel talent, maar moet nog aan kracht winnen. Daarom gaat een plek in dit Deense dressuurteam aan hem voorbij, vooralsnog.

Bron: Hoefslag, overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via webredactie@mediaprimair.nl is niet toegestaan.

Foto: © DigiShots