Dinja van Liere - McLaren
KWPN Hengstenkeuring 2024
© DigiShots
Dinja van Liere - McLaren KWPN Hengstenkeuring 2024 © DigiShots DigiShots

CDI 1* Compiègne | Dinja van Liere en McLaren derde in Intermediaire I

Dressuur

De Lichte Tour-rubriek op de internationale dressuurwedstrijd kende vandaag de strijd om de overwinning in de Intermediaire I. De Prix St. Georges kwam vrijdag op naam van Dinja van Liere die KWPN-hengst Mclaren (v. Morricone) op zijn internationale debuut naar 71,44% reed. In de Intermediaire I werden ze derde met 68,03%. 

Advertisement

Blue Hors Monte Carlo TC

De rubriek werd gewonnen door de Deense Nanna Skodborg Merrald die Blue Hors Monte Carlo TC (v. Dream Boy) naar 71,59% reed. Ze bleef daarmee ruim voor op de Britse Jessica Dunn. De amazone zat in het zadel van Dan Its Carston (v. Durable) en won de tweede prijs met 69,44%. Dinja van Liere bleef met haar derde plaats nipt voor op Denise Nekeman die Kansas Sth (v. Dante Weltino) naar 67,77% stuurde. Robbin Kleermans en Karldyr MB (v. Glamourdale) werden zesde met 67,09%. 

Verdeelde score

In de Intermediaire I van McLaren zaten absolute hoogtepunten, maar er slopen ook enkele onvoldoendes in. De midden- en uitgestrekte gangen van de hengst zijn zeer actief met een expressief voorbeengebruik. De juryleden waren iets verdeeld over de score (66,18% - 70%). Zondag staat er geen kür op muziek op het programma.

Bekijk hier de uitslag.

Bron: De Hoefslag

Foto: Digishots