Marieke van der Putten (NED) - Kuvasz RS2
The Dutch Masters 2024
© DigiShots
Marieke van der Putten (NED) - Kuvasz RS2 The Dutch Masters 2024 © DigiShots DigiShots

CDI Tolbert | Marieke van der Putten en Kuvasz RS2 naar overwinning in Intermediaire I

Dressuur

De derde dag van CDI Tolbert ging van start met de Intermediaire I waarin zeventien combinaties van start gingen. Topfavoriet Marieke van der Putten maakte haar favorietenrol waar door de rubriek te winnen. Ze reed Kuvasz RS2 (v. Glamourdale) naar een nieuw persoonlijk record met 72,50%. 

Kirsten Brouwer in de prijzen

Marieke van der Putten ging met twee paarden van start in het tweede onderdeel van de Lichte Tour. Als voorlaatste starter reed ze een hele sterke proef met haar zwarte hengst. Haar tweede paard, Forza RS2 (v. Fürstenball) heeft heel veel kwaliteit, maar helaas ontstonden er vandaag teveel grote storingen. De combinatie werd veertiende. Kirsten Brouwer wist beslag te leggen op de derde en vierde plaats. Ze reed Jack Daniels (v. Electron) naar net geen 70% en werd derde met 69,61%. De relatief onervaren vos Kinetec S (v. Negro) op hun vierde wedstrijd samen naar de vierde plaats met 67,94%. Tussen de twee Nederlandse amazones wist de Belg Stefan Hollanders zich te vestigen. In het zadel van Little John Da Silica (v. Johnson) noteerde hij een score van 71,32% wat voor hem ook een nieuw persoonlijk record is. 

Schreuder en Roffel

Binnen de top tien wisten ook Muis Schreuder en Hennie Roffel zich te plaatsen. Beide amazones hadden twee paarden bij zich. Muis Schreuder bleef Hennie nipt voor door als zevende te eindigen met Jakarta-Utopia RS2 (v. Lord Leatherdale) met 66,86%. Op plaats acht eindigde Hennie Roffel met Remy Martin TKJ (v. Alwin 469) met 66,37%. Zondag staat de kür op muziek op het programma die om 15.25 uur begint. 

Bekijk hier de uitslag.

Bron: De Hoefslag

Foto: Digishots