Andreas Helgstrand op Donna Unique. Foto: Remco Veurink
Andreas Helgstrand op Donna Unique. Foto: Remco Veurink Foto: Remco Veurink

Andreas Helgstrand: ‘Equitour Aalborg wordt mini-Hagen’

Algemeen
Advertisement
De organisatoren achter de nieuwe internationale paardenshow in Denemarken, Equitour Aalborg, willen een evenement voor het hele gezin maken met topsport, entertainment voor de kinderen en een groot concert met enkele Deense populaire artiesten.

Mini-Hagen

Equitour Aalborg is geïnspireerd op de internationale paardenshow ‘Horses and Dreams’, dat jaarlijks plaatsvindt bij Hof Kasselmann in Hagen, Duitsland. Alles komt samen bij de Helgstrand Academie in de kleine stad Uggerhalne ten noorden van Aalborg, waar een gloednieuwe locatie voor internationale topsport wordt gebouwd. De organisatoren Andreas Helgstrand en Jens Trabjerg willen een van de meest aantrekkelijke evenementen in de FEI Nations Cup serie creëren voor zowel de ruiters als het publiek. Equitour Aalborg wordt voor het eerst op 1 en 5 juni 2017 gehouden met vijf dagen dressuur en springen op het hoogste niveau. Voor de eerste keer in Denemarken is Equitour Aalborg de gastheer van een CDIO 4* kwalificatie in dressuur. Veel Duitse, Nederlandse, Zweedse en Engelse ruiters hebben zich al aangemeld.

Blue Hors Matine

Helgstrand streeft ernaar dit een fantastisch evenement voor het hele gezin te organiseren zodat iedereen het gevoel van festiviteit, plezier en sport heeft. Hij, die ooit met zijn onvergetelijke Blue Hors Matine ook wel wist hoe hij zijn eigen show moest geven. Wie herinnert zich niet hun geweldige optreden op de WEG in 2006 in Aken? De video ging de hele wereld over via Youtube. Bekijk hier de video: https://www.youtube.com/watch?v=zKQgTiqhPbw Het is 20 jaar geleden dat ze werd geboren: Blue Hors Matine, de Deense warmbloed merrie. In januari 2010 kwam het paard na een ongeval te overlijden.

Jeugd

‘Jeugd ontmoet ervaring’ is het motto voor het evenement en een deel van de strategie achter Equitour Aalborg, zegt organisator Jens Trabjerg. Hij vindt het belangrijk een paardenevenement te creëren, waar de opkomende pony-, junioren en young ridercombinaties de kans krijgen om zichzelf op een grote locatie als dit te testen en hen ervaring te geven voor de toekomst. Het geeft hen de kans om in een team te rijden, een van de belangrijkste elementen van het internationale kampioenschap. De druk is helemaal anders als je voor punten voor het team rijdt en niet alleen voor je eigen roem en glorie.

Gazelle Award

Elk jaar is het zakenleven in Denemarken op zoek naar rolmodellen die werkgelegenheid creëren en staan voor ‘groei en optimisme’ in Denemarken. In 2016 viel de keuze net als 2015 op Helgstrand Dressage, als toonbeeld van een gezond Deens bedrijf en won Andreas Helgstrand de prestigieuze Gazelle Award. Bron: horse2rider Foto: Remco Veurink [adrotate group=”21”]