TeamNL op CHIO Aken 2022
TeamNL op CHIO Aken 2022 Privébezit Karen Nijvelt

CHIO Aken | Dagboek Karen Nijvelt: “Dit stond zeker op mijn bucketlist!”

Dressuur

Donderdagochtend staat om 09.30u het eerste onderdeel van de landenwedstrijd van CHIO Aken op het programma voor het Nederlandse dressuurteam. Aangezien de hele wereldtop aanwezig zal zijn, is dit ook voor onze bondscoach Alex van Silfhout een belangrijk moment, helemaal met het oog op de Wereldkampioenschappen in Herning in augustus. Deze keer bestaat het team uit Dinja van Liere met Hartsuijker (v. GLOCK’s Johnson TN), Thamar Zweistra met Hexagon’s Double Dutch (v. GLOCK’s Johnson TN ), Marieke van der Putten met Tørveslettens Titanium RS2 (v. Totilas) en Karen Nijvelt met Elysias (v. Jazz). Als nieuw lid van het team houdt Karen de komende dagen voor De Hoefslag een dagboek bij waarin ze vertelt hoe zij en Elysias deze indrukwekkende wedstrijd ervaren.

Advertisement

Mijlpaal

Elysias heeft als tienjarige drie nationale Grand Prix-proeven gelopen. Daarna raakte hij helaas geblesseerd, waardoor hij zo’n twee jaar uit de running is geweest. De combinatie reed afgelopen zomer hun eerste internationale Grand Prix, dus het debuteren in het team van bondscoach Alex van Silfhout is voor Karen een echte mijlpaal. Ze vertelde al eerder aan De Hoefslag dat ze daar wel even op heeft geproost

Bucketlist

“Wij zijn maandag aan het einde van de middag hier in Aken aangekomen”, steekt ze van wal. “Ik ben hier natuurlijk al eens als bezoeker geweest, dus ik wist wel ongeveer wat ik kon verwachten. Het was hier gisteren super rustig, dus ik heb meteen even van de gelegenheid gebruik gemaakt om met Elysias rond te stappen. Dat is toch wel anders dan wanneer je op de tribune zit”, lacht ze. “Dit stond zeker op mijn bucketlist!”

Spanning

“We moesten woensdagochtend met het hele team achter elkaar naar de vetcheck en dat ging bij alle vier de paarden zonder problemen. Met Elysias gaat het tot nu toe heel erg goed. Alles is hier ontzettend goed georganiseerd en de stallen zijn heel erg fijn. Hij kan soms wel eens een beetje gespannen worden als er iets achter hem gebeurt, maar hier staan er geen paarden achter hem, waardoor hij fijn relaxed is. We hebben dinsdagochtend al even getraind, maar toen vond hij het in zowel de losrijbaan als hoofdbaan nog wel heel erg spannend. Dat ik mijn handen vol aan hem had is misschien een te groot woord, maar hij was minder ontspannen dan de afgelopen tijd op wedstrijd. Uiteindelijk hebben we die spanning wel kunnen laten afvloeien en fijn kunnen trainen.”


Foto: Privébezit Karen Nijvelt

“Heel erg fijn”

“Dinsdagmiddag mochten we ook even met het team naar binnen. De andere drie hadden het wat sneller gezien, dus Elysias en ik hebben de baan ook nog een tijdje voor ons alleen gehad, wat heel erg fijn was. Woensdagochtend hebben we weer getraind en toen ging het meteen al een stuk beter. Hij was in zowel de losrijbaan als de hoofdbaan heel fijn bij de les. Ik kon hem meteen veel lengte geven en zijn hals laten zakken, dus dat was heel erg fijn!”


Foto: Privébezit Karen Nijvelt

Top fit

“Hij is fysiek gezien top fit, maar of hij klaar is voor zo’n grote en indrukwekkende wedstrijd kan ik morgen na de Grand Prix pas echt zeggen. Hij wordt steeds beter en stabieler, maar hoe hij gaat reageren op al die mensen weet ik niet. Ik wil hem vooral iedere pas ondersteunen door goed te blijven rijden en te doen alsof die tribunes niet vol zitten. Alle oefeningen zijn goed bevestigd en er is niets dat hij niet heel goed kan. Hij voelde vandaag ontzettend fijn, dus ik kan geen reden bedenken waarom het anders zou lopen dan gepland, maar het blijven paarden, dus we gaan het zien!”, sluit ze af. 

Bron: Hoefslag, overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via webredactie@mediaprimair.nl is niet toegestaan 

Foto’s: Privébezit Karen Nijvelt

Afbeelding
Afbeelding