Karen Nijvelt - Elysias
CDI Compiegne 2022
© Digishots
Karen Nijvelt - Elysias CDI Compiegne 2022 © Digishots digishots

Teams CHIO Aken bekend: ‘mijlpaal’ voor Karen Nijvelt

Dressuur

Het CHIO in Aken staat voor de deur, van 28 juni tot en met 3 juli staan de dressuur- en springruiters van TeamNL op het programma, ook de Nederlandse vierspanrijders komen dan in actie. 

Advertisement

Dressuurteam

Deze zomer staan er verschillende wereldkampioenschappen gepland daarom is het CHIO Aken dit jaar weer een belangrijke wedstrijd. Aangezien de hele wereldtop aanwezig zal zijn in Aken om zich aan de concurrentie te meten, is dit ook voor de bondscoaches een belangrijk moment. 

De selectie van het dressuurteam zal bestaan uit: de ervaren Marlies van Baalen met Go Legend DVB (v. Totilas), Dinja van Liere met Hartsuijker (v. GLOCK’s Johnson TN), Marieke van der Putten met Titanium RS2 (v. Totilas) en Karen Nijvelt met Elysias (v. Jazz).

Karen Nijvelt

Karen Nijvelt debuteert met de dertienjarige Elysias (v. Jazz) bij het dressuurteam van bondscoach Van Silfhout. “Dit is toch echte een mijlpaal, we hebben hier wel even op geproost”, zegt Karen lachend. Na het CDI in Compiègne was de bondscoach al erg lovend over de vorderingen van Elysias, “Het was nog even afwachten of we individueel of voor het team naar Aken af zouden mogen reizen.” 

Elysias

Over de kansen in Aken is Karen nuchter:  “We bekijken hoe Elysias gaat reageren op de entourage van het dressuurstadion in Aken. Lichamelijk is hij topfit, ook vindt hij het steeds leuker worden”, aldus Karen. “We zijn nu bezig met de details, echt de puntjes op de i zetten. Pas sinds vier wedstrijden is de spanning in de ring er bij Elysias af, nu kunnen we werken aan de halslengte en meer de neus eruit.”

Toekomst

De rest van het seizoen wordt pas na het CHIO Aken bekeken. “Dan weten we pas hoe Elysias zo`n evenement geestelijk verwerkt, lichamelijk kan hij het zeker aan. Hij kan alle onderdelen zeker voor een acht of hoger lopen.” Deze combinatie belooft dus nog wat voor de toekomst. 

Springteam

Het springteam zal zeker mee strijden voor de hoofdprijs. Bondscoach Jos Lansink heeft voor dit prestigieuze toernooi geselecteerd: Bart Bles met Kriskras (v. Cooper van de Heffinck), Johhny Pals met Charley (v. Calido), Harrie Smolders met Bingo du Parc (v. Mylord Carthago), Sanne Thijssen met Con Quidam RB (v. Quinar) en Jur Vrieling met Long John Silver (v. Lasino). 

Indien de ruiters goed presteren in de landenwedstrijd kunnen ze ook meestrijden voor de Grote Prijs van Aken.

Vierspanteam

Ook voor de bondscoach van het vierspan mennen is dit een belangrijke wedstrijd met oog op het WK in september. Hiervoor zijn geselecteerd: vader IJsbrand en zoon Bram Chardon en Koos de Ronde.

Voltigeteam

Het is nog niet bekend welke voltigeurs er voor TeamNL naar Aken gaan, dit wordt later nog bekend gemaakt.

Bron: De Hoefslag/ KNHS

Bron: Hoefslag, overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via webredactie@mediaprimair.nl is niet toegestaan

Katrin Eckermann - Firth of Lorne
World Equestrian Festival, CHIO Aachen 2012
© DigiShots