Adelinde Cornelissen - Zephyr
CHIO Twente 2019
© DigiShots
Adelinde Cornelissen - Zephyr CHIO Twente 2019 © DigiShots

Ruiters en menners TeamNL voor CHIO Aken bekend

Springen
Advertisement
16 tot en met 21 juli is het CHIO in Aken.  Voor de ruiters van TeamNL misschien wel de belangrijkste, buitenlandse, internationale wedstrijd van het jaar. Nederland is dit jaar in Aken in vijf disciplines actief: Springen, eventing, dressuur, mennen en voltige.

Springen

Voor de springruiters van TeamNL, telt de landenwedstrijd van het CHIO in Aken niet mee voor de Longines FEI Nations Cup serie. Desondanks staat de wedstrijd op 18 juli zo hoog aangeschreven dat bondscoach Rob Ehrens met zijn hele team naar Duitsland afreist.  Doron Kuipers gaat mee als reserve. Voor de de rest bestaat het Nederlandse team uit dezelfde ruiters die bij het CHIO in Geesteren op de tweede plaats zijn geëindigd.  De resultaten neemt Ehrens mee in zijn beslissing over welk team hij meeneemt naar de EK’s in Rotterdam. De keus van Ehrens is gevallen op: - Marc Houtzager (Rouveen) ‘“ Sterrehof’s Calimero (v.Quidam de Revel) - Willem Greve (Markelo) ‘“ Zypria S (v.Canturo) - Maikel van der Vleuten (Someren) ‘“ Dana Blue (v.Mr Blue) - Jur Vrieling (Holwierde) ‘“ VDL Glasgow vh Merelsnest (v.Nabab de Reve) - Doron Kuipers (Mijnsheerenland) ‘“ Charley (v.Calido) (reserve)

Dressuur

Alex van Silfhout maakte in Geesteren al bekend met welk team naar het CDIO in Aken gaat.  “Ik kom niet met mijn sterkste, maar wel met een sterk team aan de start,” aldus Van Silfhout tegen  KNHS.nl. “Ik wil in Aken nog wel wat combinaties kunnen testen met oog op het EK. Het is goed dat ze daar onder die omstandigheden ervaring op doen.” TeamNL staat na Compiègne en Geesteren op de vierde plaats in het FEI Landenklassement. Ook Anne Meulendijks zou oorspronkelijk met MDH Avanti N.O.P. naar Aken afreizen, maar omdat het paard al een druk programma achter de rug heeft is besloten dat Avanti alleen in de 4* zal starten. Van Silfhout koos voor: - Marlies van Baalen (Brakel) ‘“ Ben Johnson (v.Johnson) - Diederik van Silfhout (Lunteren) ‘“ Expression (v.Vivaldi) - Adelinde Cornelissen (Nijkerk) ‘“ Zephyr (v.Jazz)

Vierspannen

De Nederlandse vierpanmenners hebben tot nu toe een reeks aan overwinningen op hun naam kunnen schrijven in Aken. Ad Aarts neemt zijn sterkste team mee naar de Soers. Koos de Ronde en Bram en Ijsbrand Chardon wonnen vorige maand nog de Nations Cup. Het Nederlandse vierspanmen-team bestaat uit: - Bram Chardon (Schipluiden) - IJsbrand Chardon (Schipluiden) - Koos de Ronde (Zwartewaal)

Eventing

In Aken zijn er niet veel startplaatsen beschikbaar in de disicpline eventing. Tim Lips is dan ook de enige Nederlander met een startbewijs. Merel Blom staat nog op de wachtlijst, maar hoopt tevens op een startbewijs voor in juli. Nederlandse eventingruiter(s): Tim Lips (Breda) ‘“ Bayro (v. Casantos)

Voltige

Van 12 tot en met 14 juli staat het CHIO in het teken van Voltige. Nederland komt dit jaar aan start met drie voltigeurs die sterk genoeg zijn om bij de wereldtop te horen. Carola Sneekes verschijnt aan start en is dan ook de meest geroutineerde en internationaal ervaren voltigeur in team Nederland. Verder verschijnen in de principe Voltige aan start: - Voltigeur Carola Sneekes (Callantsoog)’“ Longeur Marjo Sneekes ‘“ Paard Safari H - Voltigeur Annebeth Kubbe (Jelling, DK) ‘“ Longeur Lasse Kristensen ‘“ Paard French Kiss - Voltigeur Arthur Seidel (Nieuweroord) ‘“ Longeur Lasse Kristensen ‘“ Paard Smaragd of Black Jack   Bron: Persbericht KNHS Foto: Digishots