Danielle van Mierlo met Ossantos
Danielle van Mierlo met Ossantos privé bezit

Nieuw paard voor Danielle van Mierlo: “De zoektocht hadden we eigenlijk op pauze gezet”

Dressuur

Sinds kort heeft Danielle van Mierlo een nieuw paard op stal. De nu driejarige Ossantos (v. Imposantos). Deze prachtige zwarte hengst is gefokt door Lennard Bouwman.

Advertisement

Er is veel gebeurd

“Er is de laatste tijd veel gebeurd”, begint Danielle. “Ik heb in korte tijd afscheid moeten nemen van enkele van mijn paarden. Hierdoor miste ik de aansluiting en voelde ik mij vaak ruiter te voet. Ik heb een hele fijne zesjarige staan, die ik in de klasse Z uitbreng, daarom waren we op zoek naar iets jongs.”


Ossantos - privé bezit

Te scherp en flitsend

“Die zoektocht viel tegen. Iets vinden was al moeilijk en als we wat gevonden hadden, dan was hij voor mij te scherp en te flitsend. Wij hebben thuis niet de accommodatie met een omheinde rijbaan of paddock, dus je wil niet een paard dat steeds schrikt en er dan vandoor gaat. Op een gegeven moment zei k tegen mijn moeder: ‘laten we de zoektocht maar een jaar op pauze zetten’.

Hij stond nog bij de fokker

“Een paar dagen later keek mijn moeder op een advertentiesite, waar wij normaal nooit op kijken en Ossantos komt bovenaan in beeld. Hierop vroeg mijn moeder of ik toch niet even wilde gaan kijken. Hij stond nog bij de fokker en Lennard kon heel veel over hem vertellen. Hoe hij is en wat hij doet. Ook was hij al zadelmak, dus ik kon hem ook meteen uitproberen. Het voelde echt direct goed.”


Ossantos - privé bezit

Graag in Nederland houden

“Ook Lennard is heel blij. Er waren al wat meer gegadigden geweest, maar deze kwamen allemaal uit het buitenland. Lennard wil hem graag kunnen volgen. Wij hebben een heel mooi contact. Ossantos krijgt lekker de tijd om zich te ontwikkelen. Hij staat in de wei en twee keer in de week train ik hem nu. Zo bouwen we dat mooi op.”

“Ik hoef geen Ferrari”

“Ik ga echt weer terug naar de basis. Volg mijn eigen gevoel. Veel paarden worden op het moment heel scherp en flitsend gefokt. Een echte Ferrari. Ik wil dat niet. Ik vlieg met een Ferrari zo de vangrail in. Liever een iets minder scherp paard, die je door te trainen scherper kan maken. Daar hou ik van. Ik vind het onwijs leuk dat Lennard Ossantos aan mij gegund heeft. Het is een heerlijk paard met drie goede basisgangen. We hebben alle tijd en die geven we hem ook.”

Bron: De Hoefslag

Ossantos
Ossantos