Afbeelding

Danielle Kok , instructeur van het jaar: “Griffel op het werk”

Algemeen

Danielle Kok van manege de Arckelhoeve in Poeldijk is verkozen tot docent/instructeur van het jaar 2021. Danielle is een echte allrounder die met veel enthousiasme haar leerlingen begeleidt. Ze focust zich voornamelijk op paard vriendelijk rijden. Veel van haar leerlingen hebben haar voorgedragen. Danielle is iemand die goed kan uitleggen. Opbouwend is en altijd het goede benadrukt. 

Advertisement

“Dankbaar voor de waardering van de leerlingen”

“Ik ben enorm dankbaar”, vertelt Danielle. “Enkele jaren geleden was ik ook genomineerd, maar heb uiteindelijk niet gewonnen. Wel kreeg ik achteraf de video te zien die was opgenomen en dat was geweldig. Dat je leerlingen dit voor je doen is heel bijzonder. Ik had totaal niet verwacht dat ik nogmaals genomineerd zou worden.”

Paard verkocht naar Amerika

“Wij hadden een paard verkocht naar Amerika. Mij was verteld dat hier nog een video opname van gemaakt moest worden voor vertrek. Nog wat van het rijden, de omgang in stal enzovoort. Ik heb dus alles gepoetst, opgeruimd. Mascaraatje mee, want dan sta je nog enigszins leuk op beeld. Komt daar plotseling een hele cameraploeg binnen met de manegeklanten erachteraan. Ik had dat totaal niet zien aankomen. Ik was er zo van overtuigd dat de video voor de mensen in Amerika was.”

Receptie in de kantine

“Dan kan je alleen maar dankbaar zijn. Mijn moeder had een receptie georganiseerd in de kantine. Met allemaal hapjes en drankjes. Zo leuk! Je spreekt dan de mensen die je normaal even op stal tegenkomt, met elkaar in de kantine. Heel gezellig. Een echt feestje.”

Allemaal telefoontjes en berichtjes

“Nu weer gewoon door. Met mijn zus werk ik samen in het bedrijf. Ook het lesgeven gaat als normaal door. Mijn paard waarmee ik in de Licht Tour reed, is dus verkocht naar Amerika. Op dit moment hebben wij allemaal jonge paarden staan. Die maken we zadelmak en trainen we door. Tot hoever ze komen zien we vanzelf wel. Ik ben dankbaar voor deze nominatie. De video is even geleden al opgenomen. Nu het bekend is heb ijk allemaal telefoontjes en berichtjes. Mensen spreken mij aan. Ontzettend leuk.”

Bron: De Hoefslag

Afbeelding