Afbeelding
Arnd Bronkhorst

Maud de Reu: “Webron is heel steady”

Dressuur

Afgelopen weekend werd in Bathmen de eerste selectiewedstrijd van de KNHS Para dressuur Trophy verreden. Maud de Reu kwam daar met haar paard Webron N.O.P. (v. Sir Sinclair), in eigendom van Boris Braam, aan de start. Zij deed dit in de gecombineerde klasse Grade II en III.

Advertisement

Twee keer winst

“Het ging goed,” vertelt Maud. “Na Tokio hebben we het even wat rustig aan gedaan. Na een periode van rust hebben we de training weer opgepakt en dit was onze tweede indoor wedstrijd. Webron deed het heel goed. De landenwedstrijd wonnen we met 71.3%. In de individuele proef deden we er nog een schepje bovenop. Hier behaalden we weer de winst, maar nu met 72,1%.”

De ring in

“Natuurlijk kan er altijd wat verbetert worden,” vervolgt de Reu. “De afwerking kan nog wat mooier, maar daarvoor moet je de ring ook in. Thuis oefen je dat natuurlijk goed. Op wedstrijd is het alleen toch een andere omgeving en moet alles wat je thuis oefent op de juiste plek vallen. Webron is wel heel steady. Dat is fijn. Die is niet snel onder de indruk.”

Die ondersteuning maakt dat mogelijk

“Ik zit ook bij het KNHS talententeam. Dat is heel fijn. Dit geeft mij de mogelijkheid om te gaan trainen bij Monique Peutz. Dat zijn dingen die zonder die ondersteuning minder makkelijk gaan. Mijn vaste trainer is Danielle van Vilsteren. Met haar train ik naar alle wedstrijden toe. Op dit moment ben ik ook bezig met een nieuwe kür. Na drie jaar wordt het tijd om een keer wat nieuws te doen. Wanneer deze precies af is weet ik nog niet, maar hij komt eraan.”

Genieten

“Ik hoop te mogen starten tijdens Jumping Amsterdam en Indoor Brabant. Dat zijn zo’n mooie wedstrijden om te rijden. Natuurlijk hoop ik ook de finale van de Trophy te kunnen rijden. Mijn doel voor komend jaar is WK in Herning (Denemarken). Daar mogen vier ruiters gaan rijden en ik zou het fantastisch vinden als ik daar bij zit.  Op de lange termijn hoop ik natuurlijk ook naar de Paralympische Spelen in Parijs te kunnen. Webron is dan twintig. Ik ga zeker proberen hem fit te houden, zodat we daar nog aan de start kunnen verschijnen. Genieten van de weg er naar toe is echter zeker zo belangrijk.”

Bron: Hoefslag, overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via webredactie@mediaprimair.nl is niet toegestaan