Lieke Blokx met Marabella
Lieke Blokx met Marabella privé bezit

Lieke Blokx: “Het was geen gemakkelijke start”

Dressuur

Lieke Blokx reed afgelopen weekend met de zelfgefokte Marabella  naar de tweede plaats met 196.5 punten op de derde selectiewedstrijd van de kring Noord Oost Brabant. Deze vierjarige nakomeling van Spielberg had geen gemakkelijke start.

Advertisement

Tegenslag

“Marbella is een dochter van Helianthus. Wij hadden haar gekocht voor mijn zus Anouk. Ook wilde we graag een keer een veulentje fokken, dus Helianthus werdt gedekt door Spielberg. Na een voorspoedige bevalling kwam na twee maanden de eerste tegenslag. Marabella werd heel ziek. In de kliniek bleek dat ze was uitgedroogd. Haar leven hing aan een zijden draadje. Toch krabbelde ze er weer bovenop en kwamen ze na een tijd weer naar huis.”

Nu sloeg het noodlot echt toe

Lieke vervolgt: “Weer een paar maanden later hebben we haar gespeend. Ze was net bij haar moeder weg, toen de volgende tegenslag kwam en het noodlot echt toesloeg. Helianthus kreeg koliek. Dit heeft ze helaas niet overleeft. Dat was een flinke tegenslag. Gelukkig had Marabella haar voor de groei niet meer nodig, maar je wil toch graag beide paarden in de weide zien staan. Helianthus was voor Anouk . Ook mama reed op haar. Marabella is voor mij gefokt, zodat ik na de pony’s een paard had.”

Vijf maanden herstel

“Toen Marabella drie jaar was hebben wij haar laten inrijden. Eindelijk was het zover dat ik op haar kon gaan zitten. Ik had er twee keer opgezeten toen de volgende tegenslag kwam. Ze brak haar hoefbeen. Na een rustperiode van vijf maanden is dit volledig herstelt. Ze heeft er totaal geen hinder meer van en eindelijk konden we haar rustig gaan oppakken en doortrainen.”

Dat was nog spannend

“Ik heb haar eerst lekker in de B gestart”, vertelt Blokx. “Ze is heel erg lief en niet zo schrikkerig als haar moeder. Helianthus kon nog wel eens omdraaien als ze iets eng vond. Marabella wordt dan wel wat gespannen, maar dat is het dan ook. Ze loopt wel fijn door. De eerste wedstrijden in de klasse L waren binnen. Dat was nog spannend en dat zag je ook terug in de punten. Afgelopen weekend echter ging het al weer zoveel beter. Gewoon veel de ring in.”

Als het aan papa ligt komt er nog een veulentje

“Bij de pony’s heb ik Z1 gereden”, gaat Lieke verder. “Met Marabella hoop ik nog verder te komen. Als het aan papa ligt, fokken we nog een keer en veulentje. Echter wil ik dat niet. Dan lig je er weer een periode uit en ik zou haar heel graag door willen trainen nu .”

Bron: Hoefslag, overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via webredactie@mediaprimair.nl is niet toegestaan