Afbeelding

Daniëlle Derks: Nu heb ik twee paarden uit deze mooie bloedlijn”

Springen

Daniëlle Derks is de eigenaar van Hong Kong C (v.Charisma). Deze ruin was eerder als hengst goedgekeurd bij Zangersheide. “Ik heb Hong Kong verzorgd bij paardenfokkerij Aerts”, begint Daniëlle. “Op een gegeven moment werd hij verkocht naar Amerika voor de hunting sport. Dat is ook de reden waarom hij uiteindelijk gecastreerd werd. Ik was toen echt ziek door de verkoop.”

Advertisement

“Ik was gek op hem”

”Ik was heel gek op dit paard. Toen hij weer in de verkoop kwam, heb ik mijn kans genomen en heb ik hem zelf gekocht. Nu ben ik hem weer rustig aan het trainen voor de springsport. Hij heeft in het M gesprongen, maar ik wil zijn spieren weer in goede conditie krijgen, dus breng hem uit in de B. Hunters is toch wat anders dan springen, daarbij gebruikt het paard zijn spieren op een andere manier en dat opbouwen heeft tijd nodig. Tijd die ik hem ook wil geven.”


Tonny en Linda Coremans

“Hong Kong  is zo’n fijn paard. Ik ken zijn karakter en kracht. Dus toen er bij Tonny en Linda Coremans uit de moeder van Hong Kong een merrie veulen was geboren greep ik mijn kans. ik wilde heel graag een merrie en dan uit deze bloedlijn, is een droom die uitkomt. Ik heb Skytaire C recent gekocht en ben zo ontzettend blij met de kans die Tonny en Linda mij geven. Skytare C is een nakomeling van de hengst Justice HL uit Zolitaire (v. Cantos). Zolitaire is een Elite merrie en dus ook de moeder van Hong Kong. Ik hoop dat Skytaire echt mijn paard voor de toekomst gaat worden. Ik heb heel veel hoop en vertrouwen in haar. De komende tweeëneenhalf jaar gaat ze samen met een veulen van de familie Coremans op de wei. Dan is er goed zicht op haar en heeft ze toch een maatje bij haar.”


DD Sporthorses

“Voorheen heb ik fulltime in de paarden gewerkt. Echter door een val van een jong paard, moest ik deze droom opgeven. Daar was ik natuurlijk heel verdrietig om. Nu werk ik op kantoor bij een autosloperij en daarnaast run ik mijn eigen bedrijf, DD Sporthorses. Achteraf ben ik heel blij hoe het nu gaat. Door mijn werk op kantoor zijn de paarden ook weer echt hobby. Dat was een beetje weg toen ik fulltime in de sport zat. Nu geef ik les en rijd paarden voor andere. Ik maak ze klaar, zodat een ander er fijn mee kan wegrijden. Dat is toch wel het mooiste wat er is vind ik, jonge paarden trainen.”

Bron: De Hoefslag

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding