Afbeelding
privé bezit

Tom Verhoeven: “Ik zit op een roze wolk”

Dressuur

Nadat eind vorig jaar de hengst Hennessy (v. De Niro) voor Tom is aangekocht , is er nu weer een goedgekeurde hengst aan zijn stallen toegevoegd. De in Oldenburg gekeurde hengst Gouvernant VDL (v. Governor). Deze hengst stond in training bij Jennifer Sekreve.

Advertisement

Blij met het vertrouwen

“Ik ben heel blij dat VDL Stud en Saskia Musscher mij het vertrouwen gegeven hebben om dit paard te kunnen kopen”, begint Tom. “Het is een heel goed paard, maar buiten dat is hij super knap. Hennessy was al mijn droom paard, maar nu heb ik er nog een droom paard bij. Ik leef op dit moment op een roze wolk. Twee goedgekeurde hengsten onder het zadel. Fantastisch!”


Eerst een combinatie worden

“Ik ga Gouvernant eerst doortrainen. Een combinatie worden. Hij is pas zeven, dus we doen het rustig aan. Waarschijnlijk start ik hem over een tijdje in de Z2 of ZZ-Licht. Eerst maar eens elkaar leren begrijpen. Gelukkig heb ik een investeerder die mij geen druk oplegt. Hij geniet van de paarden. Staat regelmatig langs de bakrand te kijken. Daar heeft hij plezier in. Ik krijg de tijd om mijn paarden lekker te hebben lopen, zonder dat er een tijdsdruk is.”

De groei laten zien

“Gelukkig zijn de wedstrijden nu weer begonnen, die heb ik wel erg gemist. Ik heb genoeg paarden hier die ik kan starten. Er staan er zeventien op stal, waarvan ik er zelf elf rijd. Heel verschillende allemaal, van heel jong tot en met het hoogste niveau. Ben ontzettend dankbaar dat ik deze kans krijg op mijn jonge leeftijd. Eerlijk gezegd zie ik mijn werk ook niet echt als werken, maar als mijn grootste hobby. Daardoor train ik elke dag weer met plezier mijn paarden!”

Lees hier het verhaal van Tom en Hennessy.

Bron: De Hoefslag

Afbeelding