Denise van Alphen - Enzo Ferrari
Subtop Boxtel 2020
© DigiShots
Denise van Alphen - Enzo Ferrari Subtop Boxtel 2020 © DigiShots DigiShots

Zware Tour-paard Enzo Ferrari van Denise van Alphen verkocht : “Het is wel even moeilijk nu”

Dressuur

Denise kocht Enzo Ferrari (v. Jazz) als 4,5 jarige recht van de fokker. “Ik heb hem zelf zadelmak gemaakt tot aan het niveau waar we nu zaten. We waren Grand Prix startgerechtigd. Ik heb enorm veel plezier van hem gehad en ga hem missen. Vanochtend is hij naar Japan vertrokken en dat is nu best wel even moeilijk.”

Advertisement

“Alle mijlpalen samen doorgemaakt”

“Alle eerste stappen hebben wij samen gemaakt”, vertelt Denise. “Van het zadelmak maken, naar de eerste keer op wedstrijd, tot aan bijna de Grand Prix. Elke eerste keer was weer een mijlpaal. In de zwaardere proeven eerst net 60% rijden, maar jezelf zien verbeteren en uiteindelijk met 66% naar huis komen. Dat is fijn om samen te kunnen doen.”

Verkoop stond nog niet in de planning

“Het stond op korte termijn niet in de planning om Enzo te verkopen. Alleen kwam er nu iemand voorbij die opzoek wass naar een echt leerpaard en dat is Enzo. Ze vonden geen geschikter paard waar ze zoveel van kunnen leren. Als schoolmaster is Enzo gewoon heel fijn. Dan moet je de knoop toch een keer doorhakken, ook al zat dat eigenlijk nog niet in de planning.”

Twee jonge paarden  staan

“Gelukkig heb ik nog twee hele jonge paarden staan”, gaat Denise verder. “De ene is drie en moet nog zadelmak gemaakt worden. De andere is vier en die kan bijna mee op wedstrijd. Ik vind het heel leuk om met jonge paarden aan de gang te gaan. Ze alles weer te leren. Alle stappen te doorlopen. In de vierjarige zie ik echt de opvolger voor Enzo.”

Hobby in het rijden

“Ik heb een fulltime baan. Niet in de paarden. Het rijden is echt mijn hobby. Ik heb ooit de paarden als werk gehad, maar nu het weer hobby is beleef ik er veel meer plezier aan en er is geen druk. Ik ga met mijn eigen doelen op wedstrijd, ga lekker de bossen in of laat ze een keer een da staan als dat beter uitkomt. Ik geniet enorm van het rijden en heb zin om met het jonge spul aan het werk te gaan.”

Bron: De Hoefslag

Foto: Digishots