Beni Pachl - Hexagons Luxuriouzz
Selectie WK Jonge Dressuurpaarden 2021
© DigiShots
Beni Pachl - Hexagons Luxuriouzz Selectie WK Jonge Dressuurpaarden 2021 © DigiShots DigiShots

Wendy Plomp over haar fokproduct, winnaar van de Subli Cup vijfjarigen: “Super trots!”

Dressuur

Onder Benedeck Pachl won Hexagons Luxuriouzz (v. Johnson) donderdag de finale van de Subli Competitie Jonge Dressuurpaarden vijfjarige. Deze finale zou eigenlijk verreden worden tijdens Jumping Amsterdam, welke door de Corona niet door kon gaan. Nu was de finale in Tolbert.

Advertisement

Beni is een fijne ruiter en persoonlijkheid

“Dat vind ik zo fijn van Beni”, vertelt Wendy Plomp. Fokker van Hexagons Luxuriouzz. “Ik vroeg, vind je het niet jammer dat je nu niet op Jumping Amsterdam mag rijden, voor al dat publiek? Beni vond het vooral heel fijn dat zijn paard zo lekker liep. Dat het niet uitmaakt waar je dan rijdt. Hij is zo dankbaar dat hij goede paarden mag rijden. Het is een erg fijne ruiter en persoonlijkheid.”

Walida v/d Waalsehoeve

“Ik heb Lux zelf gefokt. Hij komt uit mijn merrie Walida v/d Waalsehoeve (v. San Remo). Met haar heb ik gereden tot het Z2. Nu wordt ze volledig ingezet voor de fokkerij. Bij ons is het of, of. Een fokmerrie gebruiken we niet voor de sport of andersom.”

Veulen met uitstraling

“Toen Lux geboren werd, was hij al een veulen met uitstraling. Hij had ook direct een go. Een heel statig, goed bewegend veulen. Op de veulenveiling Midden Nederland is hij verkocht en uiteindelijk terecht gekomen bij Stal Hexagon. Beni heeft hem alle jonge paarden competities gereden. Op het WK jonge dressuur paarden in Verden gooide hij ook al hoge ogen. Ik volg hem daar waar ik kan. Reis ze eigenlijk overal achterna. Het contact is ook goed. Dat is heel fijn.”

“Ik fok echt voor de sport”

“Ik fok echt paarden voor de sport”, gaat Wendy verder. “Paarden die fijn lopen. Waar een prof, maar ook een amateur mee kan rijden. Die een fijn karakter hebben en makkelijk zijn om te rijden. Een goedgekeurde hengst fokken is niet ons doel. Fijne, goede sportpaarden fokken, daar ligt echt onze doelstelling. Ik zelf ga ook graag met een paard een bos in of maak bijvoorbeeld een keer een sprongetje. Paarden moeten dat kunnen, zonder dat een ander ze vast hoeft te houden.”

Genieten als fokker

“Ik hoop nog veel, fijne paarden te kunnen fokken. Het is ontzettend leuk om te zien dat jouw fokproduct het zo goed doet en dat je als fokker mag meegenieten van het succes.”

Bron: Hoefslag, overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via webredactie@mediaprimair.nl is niet toegestaan