McLain Ward - Clinta
FEI World Equestrian Games Tryon 2018
© DigiShots
McLain Ward - Clinta FEI World Equestrian Games Tryon 2018 © DigiShots DigiShots

“Clinta mag zelf haar veulen dragen en grootbrengen”

Algemeen

Vorige week kondigde springruiter Mclain Ward het pensioen van zijn veertienjarige merrie Clinta (v. Clinton) aan.

Gouden 2018

Voor Ward de teugels in 2018 in handen kreeg, werd Clinta met succes gereden door de Duitser Philipp Rüping. Het partnerschap tussen Ward en Clinta was erg succesvol, al vanaf het begin. Ze veroverden mee het teamgoud op de Wereldruiterspelen in Tryon (2018), waar ze individueel net naast de medailles pakten. 2018 bleek hun gouden jaar te zijn: Ward en Clinta wonnen de CSI5* Longines Grand Prix in New York, de CSIO5*Prijs van Noord Rijn-Westfalen in Aken, de CSI5* Rolex Grand Prix in Dinard en de CSI4* Grand Prix in Devon.

“Teleurgesteld”

Mclain Ward schrijft op Facebook: “Het is met enige teleurstelling dat ik moet aankondigen dat, na een jaar vol inspanningen om Clinta na een blessure terug in de sport te krijgen, we samen met haar eigenaren de beslissing hebben genomen om haar terug te trekken uit de sport. We zijn dus niet bedroefd, maar teleurgesteld: ze is gezond, maar we denken dat ze de wedstrijdsport op het hoogste niveau niet meer fysiek aankan.”

“Geen technologie”

“Clinta is zonder enige twijfel het allerbeste paard dat ik ooit heb gereden. Haar eigenaren en ikzelf kijken ernaar uit om haar de komende lente te laten dekken. In de fokkerij wordt heel wat nieuwe technologie ingezet om zoveel mogelijk veulens te kunnen fokken. Clinta zal echter natuurlijk gedekt worden en zelf haar veulen dragen en grootbrengen. We hopen dat ze haar competitieve karakter zal doorgeven aan haar nakomelingen”

Bron: World of Showjumping

Foto: DigiShots