Julia Vrolijken - Confusius SDM
KNHS Indoorkampioenschappen 2019
© DigiShots
Julia Vrolijken - Confusius SDM KNHS Indoorkampioenschappen 2019 © DigiShots DigiShots

Confusius SDM van Julia Vrolijken verkocht: “Het is een heel bijzonder paard”

Dressuur

De vijftienjarige nakomeling van Johnson is vanmorgen vertrokken naar Australië. “Een heel lastige beslissing”, vertelt Julia. “Voor mij was het een heel bijzonder paard. Vijf jaar geleden heb ik de overstap van de pony’s naar de paarden gemaakt. Confusius was mijn eerste paard. Vanaf de allereerste keer dat ik in het zadel zat had ik een waanzinnige klik. Het voelde gewoon super goed en dat gevoel is nooit meer weggegaan.”

Advertisement

Een bijzonder paard

“Aniek Schuiling heeft Confusius opgeleid. Vanaf de basis tot aan het ZZ-Licht. Dat heeft ze heel netjes gedaan. Ook zij had diezelfde klik als ik. Het is echt een paard met karakter. Je moet hem niet behandelen als één van de 100, maar alle aandacht geven. Als hij je vertrouwt en begrijpt, dan gaat hij voor je door het vuur. Dan kan je alles met hem doen. Het is een weg met ups en downs geweest, maar samen zijn we gegroeid naar Lichte Tour-paard en -amazone.”

“Ik ben super trots”

“Ik ben met hem gestart in de M1. Uiteindelijk reed ik young riders met hem. Daar ben ik dan ook super trots op. Dat hebben we in vijf jaar tijd mooi gedaan. Hij is echt mijn beste vriend.”

Weer beginnen met jonge paarden

“Wij hebben hier nog genoeg jonge paarden staan. Ik heb op dit moment een vijfjarige merrie van Indian Rock. Zij doet het erg goed. Ze heeft een hoop kwaliteit en ik zie in haar wel de opvolger voor Confusius. Met haar heb ik mij ook geplaatst voor de Gelderse Kampioenschappen.”

Super leuk om weer vooraan te beginnen

“Dan rijd ik nog een bijna vierjarige Incognito. Die heeft echt een waanzinnig karakter en is eigenlijk al bomproof. Ik vind het super leuk om met dat jonge spul aan de gang te gaan. Weer helemaal vooraan beginnen en op te bouwen naar het hogere werk.”

Bron: De Hoefslag

Foto: Digishots