Afbeelding
privé bezit

Loes Cevaal in Doha: “Het is hier overweldigend”

Dressuur

Loes Cevaal is met haar paard Happy Hero II afgereisd naar Doha. Daar doet ze mee aan een grote 5* wedstrijd. Loes komt uit bij de para dressuur Grade II.

Advertisement

Alles tot in de puntjes verzorgd

“Het is hier overweldigend”, vertelt Loes. “Alles is tot in de puntjes verzorgd. Airco in de stallen, airco in de rijbaan. Een fantastisch hotel. De paarden komen niks te kort. Alles wordt gebracht. Krullen, stro, wortels. Geweldig gewoon.”


Happy Hero II had een goede vlucht

“De paarden zijn afgelopen zondag vanuit Luik vertrokken. Happy Hero II heeft een goede vlucht gehad. Alles bij elkaar was het best een lange reis, maar hij kwam erg wakker het vliegtuig uit. Mijn groom had de eerste paar dagen haar handen vol aan hem, maar inmiddels is hij lekker rustig. Ik ben blij dat hij zo fris aankwam. Dat zie ik veel liever, dan een paard die zichtbaar vermoeid is van de reis.”


Fysiek bijtanken

“Zelf vond ik de vlucht pittig. Wegens mijn beperking is het moeilijk om lang te zitten. Zeker omdat ik vrij lang ben en dan is er niet heel veel plaats in een vliegtuig stoel. Ook lopen is dan moeilijk, dus dan blijf ik maar zitten. Ik was blij dat er nog wat dagen waren om fysiek bij te tanken. Gelukkig is daar in het hotel alle mogelijkheid voor. Echt overal is voor gezorgd.”

Covid

“Ik was heel blij toen ik een uitnodiging kreeg voor Doha. Ik heb binnen Europa een paar wedstrijden gereden, maar dit was de eerste keer zo ver weg. Daarbij moest alles redelijk snel geregeld worden en met name covid maakt het dan extra spannend. Ik ben een behoorlijke control freak, maar zo’n pcr-test heb je niet in de hand. De laatste twee weken ben ik alleen naar de fysiotherapeut geweest, maar verder ben ik nergens naar toe gegaan. Toch bang dat je Corona oploopt.”

“De landenproef ging heel fijn”

“De landenproef ging heel fijn. Deze wonnen wij ook. Vrijdag is de individuele proef en zaterdag de kür. Zondag hebben we een rustig dagje voordat we weer naar huis vliegen.”

Het is een mooie week

“Het is wel jammer dat mijn man er niet bij is. Thuis rijdt hij ook mijn paard bij, omdat ik dat niet alleen kan. Echter hebben we nog meer paarden staan, dus iemand moet er thuis blijven. Ik heb wel een goede vriendin mee. Dat is fijn. Het is een mooie week. Daarna gaat de blik weer vooruit. Waarschijnlijk start ik Waregem, dan het NK, wat een observatiewedstrijd is. Dan heb ik nog de Peelbergen en Grote-Brogel staan en daarna is de zomer weer bijna voorbij. Helaas zijn er nog niet zoveel wedstrijden in de para dressuur. Dat is jammer voor je ritme. Zodoende rij ik af en toe een oefendressuur. “ 


Bron: De Hoefslag

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding