Maxime van der Vlist - Next Level
KWPN Zadelpresentatie 2021
© DigiShots
Maxime van der Vlist - Next Level KWPN Zadelpresentatie 2021 © DigiShots Leanjo de Koster

Maxime van der Vlist verhuist naar Stal van de Sande

Dressuur

Twee jaar geleden begon Maxime van der Vlist op Stal Geotrade Equestrian. Samen met Levi Driessen ging ze de samenwerking aan. Levi hield zich toen hoofdzakelijk bezig met eventing. Voor de dressuur was Maxime een waardevolle aanvulling.

Advertisement

“Met veel plezier samengewerkt”

“Ik heb daar twee jaar met veel plezier met Levi samen gewerkt”, vertelt Maxime. “Echter zijn ze de laatste tijd steeds meer een andere richting op gegaan. Het springen is wat meer naar de voorgrond gekomen, al blijft de eventing natuurlijk nog steeds onderdeel van de stal. Hierdoor was het voor mij daardoor niet meer haalbaar om mijn dressuuractiviteiten daarmee te combineren.”

“Met veel enthousiasme , ‘ja’ gezegd”

“Er vallen dan wat zaken samen. In november ben ik bij Stal van de Sande gaan rijden om de paarden van Kim Koolen over te nemen in verband met haar zwangerschap. Ik heb daar met volle enthousiasme natuurlijk ja op gezegd.”

Dressuuroog langs de kant gemist

“Op een gegeven moment kwam Peter met de vraag, of ik niet voor hem wil blijven rijden. Ook na de bevalling van Kim. Ik heb daar ‘ja’ op gezegd. Voor mij is het ook fijn om weer echt op een dressuurstal te staan. Ik merk toch dat ik de echte dressuurpraat, maar zeker het dressuuroog langs de kant wel gemist heb. Het is gewoon fijn als iemand met oog voor de dressuur met je meekijkt als je aan het rijden bent.”

Ook de paarden verhuizen mee

“Mijn paarden verhuizen ook mee. Ook de paarden van mijn klanten. Zo gaat het paard van Dina van Persie, dochter van voetballer Robin van Persie en de pony van Jaclynn Otten  mee naar Liempde. Voor mij komt er op die manier meer rust en ruimte om mij volledig te richten op de dressuurpaarden.”

Bron: De Hoefslag