Jeanine Nieuwenhuis
CDN Tolbert 2021
© DigiShots
Jeanine Nieuwenhuis CDN Tolbert 2021 © DigiShots

Jeanine Nieuwenhuis maakte afgelopen weekend haar debuut en zegt: ‘ja’

Dressuur

Vanaf één januari startte Jeanine Nieuwenhuis fulltime op haar eigen stal. Na jaren ruiter te zijn geweest bij TC Dutch Sport Horses, was de tijd nu rijp om helemaal voor zichzelf te beginnen. Afgelopen weekend maakte Jeanine haar debuut met Damira (v. Zizi Top). Deze schimmel merrie staat niet bij Nieuwehuis op stal, maar wordt enkele keren per week door haar eigenaar, Stephanie Bezemer, naar de trainingsstal van de amazone gebracht.

Advertisement

Altijd een super mooi paard gevonden

“Ik heb Damira altijd een super mooi paard gevonden. Ze is spectaculair met een mooi voorkomen. Een half jaar geleden vroeg Stephanie of ik haar de passage en piaffe wilde aanleren, omdat zij dat moeilijk vond. Zodoende ben ik haar gaan rijden en dat bevalt enorm goed. Om te kijken hoe ze het op wedstrijd doet heb ik haar afgelopen weekend in Den Hoorn in de Prix St. Georges gestart. Dat ging heel goed en we behaalde 69,04%.”

Uiteindelijk wil ik haar in de Grand Prix starten

“Thuis zijn we met de wissels om de twee en om de pas bezig. Stephanie zou Damira graag in de Grand Prix willen zien starten, maar vind dat zelf lastig. We zijn nu samen aan het kijken hoe we dat gaan aanpakken. Of ik haar nog een keer in de Prix St. Georgse start of dat ik haar de volgende keer uitbreng in de Intermédiair II. Damira is een echte dame en dat maakt haar wat apart in de omgang. Aan de ene kant heeft ze veel vertrouwen nodig, maar aan de andere kant zegt ze ook: dit is de weg die we gaan”, gaat Jeanine verder.

“Natuurlijk zei ik ja”

Je had soweiso een leuk weekend ? “Ja, mijn vriend ging voor me op zijn knieën. 22-01-2022 hadden we twee jaar een relatie. Hij vond dat een mooie datum om mij ten huwelijk te vragen. Je kan mij heel moeilijk verrassen. Ik ben erg achterdochtig en mijn vriend kan weinig geheim houden”, lacht Jeanine. “Ik vertelde hem laatst dat ik had gedroomd, dat hij mij ten huwelijk zou vragen. Heel mijn familie was erbij, maar uiteindelijk vroeg hij mij niet. Hij moest toen wel lachen, maar ik wist niet dat hij al bezig was dit aanzoek voor te bereiden. Zaterdag was ik aan het rijden toen hij eraan kwam gelopen. Met heel de familie erbij ging hij op een knie en vroeg mij ten huwelijk. Natuurlijk zei ik: ‘ja’. Hij had ook nog een mooi dagje Gent geregeld en mijn moeder had met de organisatie in Den Hoorn geregeld dat ik later mocht starten. Echt super leuk.” 

Bron: Hoefslag, overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via webredactie@mediaprimair.nl is niet toegestaan.