Judith Ribbels en Nanny Mc Phee
Judith Ribbels en Nanny Mc Phee Donné Hegger

Judith Ribbels over de Gelderland Cup: “Nanny Mc Phee heeft het super goed gedaan”

Dressuur

Afgelopen zaterdag werd de Gelderland Cup verreden in Brummen. Judith Ribbels won met Nanny Mc Phee (v. Vitalis) de rubriek voor driejarige dressuurpaarden. Het duo kwam tot een score van 90 punten.

Advertisement

Zelf gefokt

Judith vertelt enthousiast “Ze heeft het super goed gedaan. Ik was er heel erg blij mee en dat terwijl het niet eens echt de bedoeling was om haar mee te nemen. Deze zomer zijn we met haar begonnen op de stamboekkeuring waarna ze werd uitgenodigd voor de NMK. Daar werd ze 13e en voor de keuring had ik er al een paar keer opgezeten. Het plan was om na de keuring twee a drie keer per week met haar te gaan rijden. Ik heb geen haast met haar, ze is door ons zelf gefokt. Als veulen was ze al super mooi en had ze ook al een veertje in haar manier van bewegen. Vitalis heeft zeker weer verbeterd op de merrie.”

9,5 voor de draf

“Vorige week zijn we een keer gaan oefenen bij Henriette Venderbosch en dat deed de merrie best wel goed. Henriette zei ‘doe je nog mee in Brummen?’ Toen ik thuis kwam heb ik overlegd met mijn man Patrick en die zei ook waarom niet. Gelukkig had de organisatie nog een startplek en het pakte super goed uit. Toen we daar aankwamen heb ik eerst even een rondje aan de hand gestapt. Daarna kan ik zo opstappen en aan de lange teugel gaan beginnen. Het was fijn om met drie paarden de grote baan in te gaan. De merrie vond het allemaal prima en was niet bang. Alle gangen zijn bij haar een 9 waard. We kregen nu een 8,5 voor de stap, dat had achteraf een 9 kunnen zijn. Het stapgedeelte zit aan het begin van de proef en aan het einde was ze net meer ontspannen. Ik was hier zeker tevreden mee”, vertelt ze. De draf werd beloond met een 9,5 en voor de galop, rijdbaarheid, souplesse, houding en aanleg als dressuurpaard met een 9.

Veulens

De moeder van Nanny Mc Phee is de Grand Prix-merrie Fun Fun EBH van Judith. “Ze heeft hetzelfde karakter als haar moeder Fun. De moeder hebben we toen als driejarige gekocht en die is best wel sensibel, dat is Nanny ook. Ze zijn super braaf, soms een beetje bang en daarin wel een beetje brutaal. Als je ze voor je hebt dan doen ze alles voor je. Zowel de moeder als de merrie heb ik zelf zadelmak gemaakt. Ze willen graag voor je werken en ze worden nooit moe”, vertelt ze. “Het plan is om volgend jaar een IBOP te gaan rijden en wellicht ook de Pavo Cup. We hebben ook ICSI met haar gedaan en volgend jaar verwachten we drie veulens van For Romance. Daar ben ik ook erg benieuwd naar!”

Bron: Hoefslag / Overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via webredactie@mediaprimair.nl is niet toegestaan

Foto: Donné Hegger