Joanne Koch & Darabel
Joanne Koch & Darabel

Joanne Koch: “Ik leer Darabel steeds beter kennen”

Algemeen

Joanne Koch is sinds vijf weken de nieuwe amazone van de Lichte Tour-merrie Darabel (v. Westpoint). Vorig weekend debuteerden ze in de Young Riders-rubriek in Houten. Ze wonnen de proef met 67,353%.

Advertisement

Prille combinatie

“We zijn nog niet zo lang een combinatie”, vertelt ze lachend. “We leren elkaar steeds beter kennen. Ik les veel bij Yessin Rahmouni zodat ik goede begeleiding heb. Normaliter ben ik niet zo van het snel starten, maar Yessin zei ‘je gaat gewoon!’ Ik heb me opgegeven en we zijn gegaan. Het is super leuk dat het meteen zo uitpakte.”

Goed gevoel

“Mijn Junioren-paard Dalivia raakte geblesseerd wat betekende dat ik geen paard meer had voor de topsport. Willeke Bos zei ‘probeer Darabel een keer’. Iedereen die werkzaam is op Stal 104 zei al dat Darabel heel erg lief is. Ik ben Darabel gaan proberen en ze gaf de eerste keer al een heel goed gevoel. Ik heb echt iets met merries en ik merkte meteen dat dit een hele lieve en werkwillige merrie is. Ze is een super fijn paard om te rijden en ze kent al best wel veel. Ik kan alleen maar heel veel van haar leren en van haar genieten.”

Galop

De combinatie wist meteen het oranje lint bij de Young Riders mee naar huis te nemen. “De proef ging wel goed. Het liep best wel in waardoor ik maar vijftien minuten de tijd had om los te rijden. Ik vertrouwde Darabal er op dat het goed ging en dat ging het ook. Ik wilde geen fouten maken en daardoor reed ik best wel op safe. Er zijn echt nog wel onderdelen die beter kunnen. Darabal heeft een hele goede galop en ze springt grote wissels en series, dat zijn zeker haar sterke punten.”

Internationaal

De jury schreef ‘leuke en frisse combinatie, geheel mag nog wat gedurfder’. Joanne vertelt “Daar kan ik me wel in vinden. Volgende keer wil ik er een tandje bij doen. Tijdens de prijsuitreiking zei de jury dat ik netjes gereden had en dat ik er vol voor moest gaan. Dat was leuk om te horen. Ik wil proberen om wat meer wedstrijden te gaan rijden, zodat ik meer ervaring op kan doen. Ik heb nu een tussenjaar en ik werk bij Yessin, ik grijp alle kansen aan om zoveel mogelijk te leren. Ik ben mijn eigen paard aan het opbouwen en ik rij nog een zesjarige. Het zou heel erg gaaf zijn om ook internationaal te gaan starten met Darabel. Daarnaast wil ik ook proberen om op Prix St. Georges-niveau te komen. Ik ben Willeke heel erg dankbaar voor deze kans!”

Bron: Hoefslag / Overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via webredactie@mediaprimair.nl is niet toegestaan

Foto: Joanne Koch