Dressuur

Foto: Remco Veurink
  • aangepast 30 juni 2021 06:13

Subtop: Constante prestatie Kok en Henneman

De eerste subtop wedstrijd van het jaar vond vandaag plaats in Emmeloord. Het ZZ-zwaar werd gewonnen door Linda Kok met Rasputin (v. Rascalino) met scores rond de 63% (groep 1) en Maria Henneman met Ziezo (v. Redford) met 65% en Britt van Egmond met Zlatan (v. Clint Eastwoord) met 63,71% (groep 2). In de Lichte Tour kon Iris Mensink met Zeewolde’s Oberon het oranje lint ophalen. Haar Prix St.Georges-proef met de zoon van Rousseau was goed voor 64,08%.

Twee keer oranje voor Linda Kok

De eerste groep ZZ-Z werd gedomineerd door Linda Kok. Met haar grote achtjarige Rasputin was ze goed voor een score van 63% (proef 35) en 62,71% (proef 36). In de eerste proef was de tweede plek voor Rinske Steenhuis met Winston Sollenburg (v. OO Seven). Sanny de With reed Bram (v. Sandreo) met 62,14% naar de tweede stek in proef 36.

Iris Mensink bovenaan in LT

De Lichte Tour leverde zoals altijd meer voldoende scores op. Iris Mensink stond op één met ruim 64% met haar zelf gefokte zwarte ruin Zeewolde’s Oberon, terwijl Marjolein Noppert Socrates (v. Kennedy) naar 63,75% en het rode lint stuurde. Daniëlla Smit werd derde met de Friese merrie Rosa Fan Bangazathe (v. Brandus) met 63,49%.

Fijne proeven van Henneman

In de avondgroep ZZ-Z was Maria Henneman met Ziezo (v. Redford) twee keer succesvol. Met 65% won ze proef 35, waarin Susan Bouwman met de Friese hengst Tjaarda (V. Time) als tweede eindigoede met 62,86%. Derde werd Marcelle Hesselink met de schimmel Here I Am (v. Hohenstein). In proef 36 moest Henneman het hoofd buigen voor Britt van Egmond, die met de tienjarige Clint Eastwood-zoon Zlatan bijna 64% op haar protocol zag staan. Henneman volgoede met 63,29%, terwijl Diana van der Wal LN Rappello (v. Ramiro’s Bube) naar 62,57% stuurde. ( cd). Uitslag Subtop Emmeloord 3-1-2015

Advertisement

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Advertenties