Mercedes Verweij - Four Seasons
NK Dressuur 2019
© DigiShots
Mercedes Verweij - Four Seasons NK Dressuur 2019 © DigiShots Mercede Verweij

CDI Waregem | Tweemaal het Wilhelmus voor de jeugd

Dressuur

Bron: Hoefslag/Overname zonder bronvermelding en toestemming via webredactie@mediaprimair.nl niet toegestaan.

Advertisement
Op de internationale wedstrijd in Waregem klonk tweemaal het Wilhemus voor de Nederlandse jeugd. Als eerste begonnen de Junioren waarbij Micky Schelstraete de rubriek wist te winnen met 73,824%. Met haar Grand-Charmeur (v. Apache) reed ze exact naar dezelfde score als nummer twee. Door de ex-aequo regeling moest Sacha Heijmans plaats nemen achter Schelstraete. Chiel van Bedaf werd vierde en Lara van Nek vijfde, beide zijn geplaatst voor de kür op muziek.

Van Nek en Weggelaar

Bij de pony's hebben twee amazones zich geplaatst voor de kür op muziek. Lara van Nek reed Brouwershaven Nairobi (v. Woldhoeve's Silco) naar de tweede plek en 74,009%. Rowena Weggelaar werd derde met Navarone van de Beekerheide (v. Neptune van de Beekerheide) en reed 71,396% bijeen.

Debuut Verwaal

Linda Verwaal maakte haar internationale debuut met Effect Rhythm Mbh (v. Jazz). In de slotfinale, de kur op muziek behaalden zij 71,490% en een vijfde plek. Wenda Welten werd in het zadel van Firefly (v. Wynton) tiende met 69,285%.

Kür op muziek voor Verweij

In de koningsklasse van de jeugd, de U25 klonk het Wilhelmus voor Mercedes Verweij. Ze reed haar Four Seasons (v. First Picolo) naar 70,875%. Nipt tweede werd Jeanine Nekeman, met haar Vlingh Sth (v. Flemmingh) kwam ze tot 70,550%.

De Groot beste YR

Op de derde plaats wist Amber de `Groot zich te nestelen met de hengst Homemade (v. Hexagon's Louisville). Met 71,127% hebben zij zich geplaatst voor de kür op muziek. Klik hier voor alle startlijsten en uitslagen Foto: Digishots