Vaderland (v. Vitalis)
Vaderland (v. Vitalis) Foto: Equigeniek

Vaderland: De Vitalis-zoon met vele imponerende veulens!

Dekhengsten

In het najaar van 2021 kwam Vaderland naar de stallen van Dinja van Liere om verder te worden opgeleid. “Vaderland is echt een stoere krachtpatser. Hij heeft drie goede gangen en een heel stoer voorbeen. Hij heeft veel kracht in het lopen. Ik had direct een goede klik met hem en kon er zo op wegrijden!”

Advertisement

Uitmuntende cijfers

Op de Westfaalse hengstenkeuring was Vaderland een van de drie reservekampioenen. De inmiddels zesjarige Vitalis-zoon voltooide de 14-dagen test in Adelheidsdorf in het voorjaar van 2019 met een uitstekend dressuurgericht eindcijfer: een 8.74, het op één na beste dressuurresultaat. Hij ontving een 8,0 voor zijn stap en draf en voor zijn uitmuntende galop kreeg hij maar liefst een 9,5. Zijn karakter, temperament en werkwilligheid werden beloond met een 9,25. In maart 2020 is Vaderland geslaagd voor de sporttest met een 8,48 en ook hier waren alle cijfers goed tot zeer goed.


Foto: Equigeniek

Overtroffen verwachtingen

Op het Oldenburger Landeschampionat in Vechta werd Vaderland in Juli 2021 derde in het sterke deelnemersveld. In oktober behaalde hij onder het zadel van Annika Korte meteen een tweede plaats met een 8,2 in zijn eerste Jonge Dressuurpaarden-proef. Vaderland is niet alleen sportief gezien op het goede pad, ook qua fokkerij haalde hij de krantenkoppen! Met zijn veulens overtrof hij alle verwachtingen.


Foto: Equigeniek

Nakomelingen

De veulens van Vaderland vallen direct op met hun mooie bergop-verschijning en sterke bewegingen. Op veilingen zijn ze geliefd en enkele zijn al duur verkocht. Zo werd er 30.000 euro neergeteld voor zijn dochter (uit een moeder van Fairytale) op de veiling ‘Reiten gegen den Hunger’ in Balve. Op de Stal Brouwer Auctions was zoon Professor W.S. de duurste met 23.000 euro. Zijn zoon Valdez was het duurste dressuurveulen van de DSP Online Auction en in Münster-Handorf leverde hij een van de prijstoppers met Veni Vidi Vici, die voor 22.500 euro verkocht werd. Zijn dochter Valena verhuisde voor 16.500 euro naar Groot-Brittannië. 

Bekijk hier de veulengallerij van Vaderland.

V. Vitalis

Vaderland’s vader, Vitalis (v. Vivaldi), is inmiddels een topdressuurpaarden vererver en bijzonder populair over de hele wereld. Met zijn dure nakomelingen domineerde hij de Duitse veiling(en) in Münster-Handorf, bracht hij talloze elite-merries en heeft hij tot nu toe meer dan 20 goedgekeurde zonen. In 2016 werd zijn dochter Victoria Secret Wereldkampioen bij de vijfjarige dressuurpaarden. Vitalis vierde zelf zijn sportieve comeback onder het zadel van Isabel Freese en won de Nürnberger Burgpokal.

Moeder Vechta

Vaderland’s moeder is de voorlopig keurmerrie Vechta van de Grand Prix-hengst Krack C uit de Contango-dochter Nevada. Vechta bracht ook Impressive VDC (v. Charmeur) die in 2020 met Sarah Mills geselecteerd was voor het geannuleerde WK voor jonge dressuurpaarden. Uit de merriestam komt de BWP goedgekeurde hengst Heros Begijnhoeve. Ook Tommie Visser’s internationale dressuurpaard Fanatique Begijnhoeve is nauw verwant aan Vaderland.


Reesink Horses - Vaderland

Afbeelding
Afbeelding