Filou (v. For Romance I x Sir Donnerhall I) onder Dinja van Liere
Filou (v. For Romance I x Sir Donnerhall I) onder Dinja van Liere Foto: Equigeniek

Filou: De prachtige, grote, donkere vos die reservekampioen van de 50-dagen test werd!

Dekhengsten

In november 2021 kwam de nu zesjarige Filou (v. For Romance I) bij Dinja van Liere op stal om verder opgeleid te worden. “Ik had direct een klik met hem en kon er zo op wegrijden. Filou is een kast van een paard, heel imposant, maar ook heel chique”, vertelt Dinja. Ze is duidelijk lovend over de kwaliteiten van de hengst. “Hij zit als een huis, heeft een ruime galop en zijn draf heeft een hele mooie veer. Hij heeft heel veel souplesse, loopt altijd bergop en heeft een mooi silhouet. Voor mij is hij net een ballerina!”

Advertisement

Reservekampioen verrichtingstest

Deze grote, prachtig gemodelleerde, donkere vos deed direct na zijn goedkeuring in Oldenburg en Hannover van zich spreken. Zijn drie fantastisch goede basisgangen, samen met zijn meewerkende karakter en werkwilligheid, maakten Filou tot de reservekampioen van zijn verrichtingstest met maar liefst 8.84 punten. Voor zijn uitmuntende karakter en werkwilligheid kreeg hij een 9.5. Voor zijn draf ontving hij een 8.5 en voor zijn galop en stap een 9.0.

50-dagentest Adelheidsdorf

Ook in het najaar presteerde Filou goed in de 50-dagen test in Adelheidsdorf. Hij slaagde met de goede gemiddelde score van 8.35, met acht keer het cijfer 8.5. Dit kreeg hij voor onder meer zijn draf en galop, werkwilligheid en karakter. Ook voor rittigkeit en rittigkeit onder de testruiter kreeg de hengst een 8.5.


Foto: Equigeniek

For Romance I x Sir Donnerhall I

Filou is gefokt door Christine Arns-Krogmann, die zich al heeft bewezen in de fokkerij met paarden als Isabell Werths Weihegold, die na de Wereldbekerfinale in april nog afscheid nam van de sport. Filou’s vader is de steeds belangrijker wordende For Romance I en van moederszijde voert hij het geliefde Sir Donnerhall bloed. Daarna volgen dochters van de Anglo’s Lavauselle AA, Inschallah AA en de volbloed Perfekts xx in zijn stamboom.

Pandora (v. Sir Donnerhall I)

Moeder Pandora is een grote, langgelijnde, bloedgemaakte merrie. Haar bloedopbouw is een verfrissing voor de dressuurfokkerij. Mede daardoor is zij erg geliefd bij het Oldenburg Stamboek. In 2011 slaagde ze voor haar Stuten Leistungs Prüfung met een geweldige eindscore van 7.83 en verdiende ze een ticket voor de Oldenburge Elite Stutenschau, waar ze vijfde werd in de Brillantring. Onder het zadel van Heiko Klausing kwalificeerde Pandora zich voor de finale van het Landeschampionat (Rastede), waarmee ze ook werd genomineerd voor het Bundeschampionat. 

Nakomelingen

Ondanks het feit dat Pandora meerdere malen hoog heeft gescoord in Jonge Rijpaardproeven is ze uitsluitend ingezet voor de fokkerij. Meerdere van haar nakomelingen zijn bekroond met de Oldenburger Veulenpremie. Daarnaast bracht zij ook de goedgekeurde hengst Don De Niro (v. De Niro), die helaas vroeg gestorven is aan de gevolgen van een beenbreuk. Dochter Pandora Lady is de moeder van de bij het KWPN goedgekeurde hengst Toto’s Design US (v. Totilas). Tot slot komen uit de moederlijn ook de goedgekeurde hengsten Royal Rhytmik (v. Royal Hit), Sanletto (v. Sandro Hit) en Dream On (v. Depardieu). 


Foto: Equigeniek

Reesink Horses - Filou

Bekijk hier ook de veulengallerij van Filou

Afbeelding
Afbeelding