Dark Rousseau (v. Dettori x Rousseau)
Dark Rousseau (v. Dettori x Rousseau) Foto: Equigeniek

Dark Rousseau: de Dettori-zoon met uitstekende verrichting!

Dekhengsten

Uit het verrichtingsonderzoek: “Dark Rousseau beweegt met veel souplesse, een zeer goede gedragenheid en veel balans. Als dressuurpaard heeft hij veel tot zeer veel aanleg en geeft hij zijn ruiter een goed tot zeer goed gevoel.”

Advertisement

Dettori x Rousseau

De vierjarige, zwartbruine Dark Rousseau is uit de tweede jaargang van de Lichte Tour hengst Dettori, die is aangepaard met de PROK en voorlopig keur merrie Westside van Rousseau. Uit deze merriestam komen de Grand Prix-paarden Vitana V en Cennin en de KWPN-hengst Lantanas.


Foto: Equigeniek

Verrichtingsonderzoek

Dit elegante en goed bewegende fokproduct van mevrouw Verdellen uit Hegelsom werd vorig jaar eerst goedgekeurd bij het Verband der Pferdezüchter Mecklenburg-Vorpommern. Daarna volgde de aanwijzing voor het verrichtingsonderzoek bij het KWPN. In januari deed Dark Rousseau examen en slaagde hij met enkel cijfers van een 8 of hoger en het mooie puntentotaal van 84,50 punten.


Foto: Equigeniek

“Hij denkt altijd naar voren”

“Het is een aansprekende hengst met een heel mooi front. De draf is lichtvoetig met een mooi zweefmoment. Hij denkt altijd naar voren. Hij heeft een goed onderbrengend achterbeen en een mooie voorbeentechniek. Hij behoudt altijd zijn balans en tact in wendingen. De galop heeft veel afdruk, altijd bergop met een heel mooi voorbeen en heel goed onderspringend achterbeen. Hij heeft een goede verruiming en springt goed van de vloer en maakt dan een hele mooie houding. Dark Rousseau kan goed schakelen. De stap is zuiver en direct mooi schrijdend en heeft altijd de goede ruimte”, aldus Bert Rutten, voorzitter van de KWPN hengstenkeuringscommissie. 

Eerste bij KWPN gekeurde zoon

Dark Rousseau is de eerste bij het KWPN gekeurde zoon van Dettori, de Desperado-zoon die zijn verrichtingsonderzoek met hoge cijfers heeft afgesloten en inmiddels succesvol op Lichte Tour-niveau presteert onder Dominique Filion. De moeder van Dark Rousseau is de ster, PROK-merrie Westside, een dochter van de preferente vererver Rousseau. Westside bracht onder anderen de op Lichte Tour in de sport uitgebrachte Lord Leatherdale-zoon Hyatt. Grootmoeder Ratana V, een ster preferente-merrie van Flemmingh, dient als grootmoeder van meerdere sportpaarden. 

Moederlijn

De moederlijn van Dark Rousseau vervolgt met de ster, preferente, prestatie-dochter Lantana V (v. Hemmingway). Deze merrie is onder andere de moeder van de bij het KWPN-gekeurde Sir Donnerhall-zoon Lantanas en het internationale Grand Prix-paard Vitana V (v. Donnerhall) die door Stephanie Peters werd uitgebracht in de sport. Daarnaast bracht Lantana V in combinatie met Flemmingh en Jazz meerdere sportpaarden en dient ze als grootmoeder van de door het KWPN-erkende Cennin (v. Vivaldi) die succesvol in de Grand Prix is uitgebracht onder Madeleine Witte-Vrees.


Foto: Equigeniek


Reesink Horses - Dark Rousseau

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding