Lowlands (v. Millenium)
Lowlands (v. Millenium) Foto: Equigeniek

Lowlands: De reservekampioen van het KWPN Verrichtingsonderzoek!

Dekhengsten

Over het verrichtingsonderzoek: “Lowlands is een eerlijke, betrouwbare, op zijn ruiter geconcentreerde hengst met een zeer goede instelling. Als dressuurpaard heeft hij veel tot zeer veel aanleg en geeft hij zijn ruiter een zeer goed gevoel.”

Advertisement

Reservekampioen verrichtingsonderzoek

Lowlands liep in 2019 een fantastisch KWPN verrichtingsonderzoek. De inmiddels zesjarige hengst sloot deze af met een totaal van 87,5 punten, waarmee hij reservekampioen van het verrichtingsexamen werd. Lowlands scoorde een 9,5 voor zijn stap en een 9 voor zijn rijdbaarheid – beide speerpunten in het KWPN dressuurfokbeleid – en liet verder ook nergens punten liggen; hij kreeg enkel cijfers van een 8,5 of hoger.

“Ontzettend leergierig en slim”

In de vakkundige handen van Dinja van Liere liep Lowlands in 2021 naar een 8.2 op de kwalificatiewedstrijd voor het Bundeschampionat in Hagen a.T.W. Deze getalenteerde zoon van Millennium behaalde met dit resultaat een startbewijs voor het Bundeschampionat in september in Warendorf en werd als reserve opgenomen in het Duitse team voor het wereldkampioenschap voor jonge dressuurpaarden in Verden. “Lowlands is een ontzettend leergierige en slimme hengst!”, vertelt Dinja van Liere. 

“Een wow-paard!”

Ook in Nederland scoorde Lowlands goed op de wedstrijden. Met een mooie, evenwichtige proef werd Lowlands vierde in de finale van de Pavo Cup, waar hij 89,4 punten scoorde. “Een wow-paard!!!”, aldus juryvoorzitter Mariette Sanders. Tijdens de hengstencompetitie in Kronenberg werd Lowlands derde met 93 punten en in Exloo werd hij tweede met 86 punten. 


Foto: Equigeniek

(Millenium x Donnerball)

Lowlands komt uit de beste Duitse bloedlijnen. Zijn vader is de populaire Easy Game-zoon Millennium, welke al diverse keuringskampioenen in Duitsland bracht. Hij kreeg in Lowlands zijn eerste zoon die bij het KWPN goedgekeurd is. De moeder van Lowlands is La Donna S, een dochter van Donnerball, die als vijfjarige zilver won op het WK Jonge Dressuurpaarden. Donnerball werd door Kristina Sprehe uitgebracht tot het hoogste niveau in de sport. Donnerball is een rechtstreekse zoon van de top Grand Prix-hengst Donnerhall, die in Oldenburg een levensgroot bronzen standbeeld kreeg als één van de belangrijkste dressuurpaardenverervers aller tijden. 

Indrukwekkende moederlijn

De moederlijn van Lowlands is even indrukwekkend. Zijn moeder, La Donna S is een Elite Staats Premie merrie en werd geselecteerd voor de prestigieuze ‘Brilliantring’ op de Oldenburg Elite Merrie Show in Rastede. Naast Lowlands heeft ze nog twee goedgekeurde zonen gegeven, Dantes Dancer en Dantes Specter, een Prix St. Georg dochter en een Elite-veulen. Grootmoeder Lucy is de moeder van drie Staats Premie merries en van het Grand Prix-dressuurpaard Nora van Christa Larmoyeur. Lucy is tevens de halfzus van het Grand-Prix dressuurpaard Exquis Escapado, gereden door Carl Hester en Hans Peter Minderhoud. Daarnaast komen er nog een aantal goedgekeurde hengsten uit de moederlijn, evenals succesvolle sportpaarden tot en met Grand Prix niveau.


Reesink Horses - Lowlands

Bron: KWPN / De Hoefslag

Afbeelding