Defender VDS Z
KWPN Hengstenkeuring 2020
© DigiShots
Defender VDS Z KWPN Hengstenkeuring 2020 © DigiShots DigiShots

Eerste dag KWPN Hengstenkeuring: 28 hengsten aangewezen voor verrichtingsonderzoek

Algemeen

Er zijn in totaal 28 springhengsten aangewezen voor het verrichtingsonderzoek. Hengstenkeuringscommissie-voorzitter Cor Loeffen zegt tevreden te zijn over deze eerste dag. 

Advertisement

‘’Zeer tevreden’’

‘’We hebben de hengsten goed kunnen beoordelen en willen dan ook onze dank uitspreken aan het goede begeleidingsteam in de kooi. Over de manier van voorstellen waren we vandaag zeer tevreden. Er waren geen extreme uitschieters, maar we zijn zeker tevreden. Wanneer een hengst exterieurmatig aan de eisen voldoet, een interessante afstamming heeft en zich functioneel toont bij het vrij springen gaan we hem graag testen onder het zadel.’’ Vooral de Cornet Obolensky-zoon Cape Coral RBF Z deed opvallende zaken; drie van zijn zonen zijn aangewezen en mogen zich onder het zadel gaan bewijzen. 

‘’We kijken uit naar morgen’’

Ook senior-inspecteur Henk Dirksen zegt tevreden te zijn over deze eerste dag: “Alles is goed verlopen en we hebben een aantal hengsten kunnen aanwijzen uit zeer sterke moederlijnen. We kijken uit naar morgen en verwachten dan wederom interessante hengsten.’’ Ook morgen zal het KWPN-centrum in Ermelo weer volledig in het teken staan van de Hengstenkeuring! Dit is allemaal te volgen via de livestream van KWPN. 

Bron: KWPN

Foto: DigiShots