Bert Rutten tijdens de KWPN Hengstenkeuring (van voor de corona): Het is niet de bedoeling dat paarden met weggedrukte rug spectaculair door de baan gaan. Als dat door een jury wordt beloond, kun je het de ruiter niet kwalijk nemen dat hij dat laat zien.
Bert Rutten tijdens de KWPN Hengstenkeuring (van voor de corona): Het is niet de bedoeling dat paarden met weggedrukte rug spectaculair door de baan gaan. Als dat door een jury wordt beloond, kun je het de ruiter niet kwalijk nemen dat hij dat laat zien." DigiShots

Bert Rutten over zadelpresentatie: ‘’Er worden goede hengsten aangeleverd’’

Algemeen

Voorzitter van de hengstenkeuringscommissie, Bert Rutten, zegt tevreden te zijn over de zadelpresentatie voor de aangewezen dressuur- en springhengsten van gisteren. 

Advertisement

‘’Ze waren goed te rijden’’

‘’Het is goed verlopen. Ik denk dat er een heel stel goede hengsten worden aangeleverd. Ze waren over het algemeen goed te rijden. We hebben gelet op rijdbaarheid, trainbaarheid, bewegingen en karakter. Het is voor ons erg belangrijk om te zien hoe de hengsten reageren op een vreemde situatie’’, zegt Rutten. 

Geen nieuwe aanwijzingen

Er werden gisteren vier dressuurhengsten aangeboden voor de herkansing, waarvan twee nog niet eerder aangeboden hengsten. Dit leverde geen nieuwe aanwijzingen voor het verrichtingsonderzoek op. 

De aanlevering van het verrichtingsonderzoek van dressuur- en springhengsten zal op 28 december plaatsvinden. 

Bron: KWPN

Foto: DigiShots