Nirvano
KWPN Eerste bezichtiging 2020 
© DigiShots
Nirvano KWPN Eerste bezichtiging 2020 © DigiShots © DigiShots

KWPN: Startlijst zadelpresentatie en herkansing spring- en dressuurhengsten online

Fokkerij

De hengstenkeuringen beginnen weer, sterker nog ze zijn in Duitsland al volop aan de gang. De eerste bezichtiging van het KWPN gaat binnenkort van start. Voorafgaand vindt de zadelpresentatie en herkansing voor de spring- en dressuurhengsten plaats op 29 november. De startlijsten zijn inmiddels bekend.

Advertisement

Najaarsverrichting

Ook de hengsten die zijn aangemeld voor het najaarsverrichtingsonderzoek komen deze dag voor de hengstenkeuringscommissie in actie. Daarnaast komen er een aantal 3-jarige hengsten voor de herkansing onder het zadel in de baan en vier nog niet eerder aangeboden rijpaardhengsten. Om 8.00 uur starten de springhengsten en vanaf 13.00 uur komen de dressuurhengsten in actie. De hengsten verschijnen zoveel mogelijk in groepjes van twee of drie in de baan in de volgorde zoals vermeld op de startlijst. In totaal staan er 54 hengsten op de startlijst, waarvan 24 spring- en 30 dressuurhengsten. 

Nirvano

Onder de aangemelde hengsten staan ook de geprimeerde dressuurhengsten Nirvano (v.For Ferrero), Next Pitch (v.Geniaal) en Next Level (v.Jarville) op de startlijst. De veilingtopper van de KSS, Nicky L (v.Just Wimphof) komt onder catalogusnummer 520 in actie. Bij de springhengsten zijn er die geprimeerde hengsten, Nouri W (v.Cohinoor VDL), Night Life VDL (v.Erco van ’t Roosakker) en Nirvana V&V (v.Farfan) aangemeld voor het najaarsonderzoek.

Publiek welkom

Er is publiek toegestaan bij dit evenement. Het is verplicht om een geldig coronatoegangsbewijs en identiteitsbewijs te tonen bij binnenkomst. 

Najaarsonderzoek

Het najaarsverrichtingsonderzoek gaat dinsdag 28 december van start met de aanlevering en bedraagt circa 21 dagen.

Klik hier voor de startlijst

Bron: KWPN

Foto: Digishots