Edward Gal - Glock’s Toto Jr N.O.P.
NK Dressuur 2021
© DigiShots
Edward Gal - Glock’s Toto Jr N.O.P. NK Dressuur 2021 © DigiShots DigiShots

Toto Jr. hoofdleverancier van dressuurhengsten

Fokkerij

In het kader van de KWPN Hengstenkeuring zijn er voor de eerste bezichtiging in totaal 490 hengsten aangemeld. Waaronder 188 springhengsten, 284 dressuurhengstenen 19 Gelderse hengsten. 

Advertisement

Toto Jr.

Van Glock’s Toto Jr. (v. Totilas) zijn er maar liefst 24 zonen aangemeld, wat hem hoofdleverancier maakt. 

Totilas

Als zoon van de wereldberoemde Totilas, de hengst waar Edward Gal, zijn mooiste successen mee behaalde, maakt Toto jr ook in de fokkerij de verwachtingen waar. Vader Totilas is misschien wel het meest besproken dressuurpaard van de afgelopen decennia. Met Edward Gal vormde hij een magische combinatie. De magie werd verbroken toen de hengst voor een recordbedrag van naar verluid 10 miljoen euro werd verkocht aan Paul Schockemöhle. Zijn nieuwe ruiter werd Matthias Alexander Rath. De resultaten van de nieuwe combinatie kwamen echter nooit in de buurt van de eerdergenoemde ‘magische combinatie’. Totilas is inmiddels overleden. Maar zijn nalatenschap lijkt van grote waarde te zijn. 

Edward Gal

Een van de zonen van Totilas, Toto Jr, is een waardevolle vertegenwoordiger uit die nalatenschap. Ook Toto Jr loopt inmiddels Grand Prix dressuur, ook met Edward Gal. In tegenstelling tot vader Totilas, werd Toto Jr al op jonge leeftijd goedgekeurd voor de dekdienst bij het KWPN. Hij valt niet alleen in de sport op, ook in de fokkerij. Niet voor niets is hij de hoofdleverancier van de dressuurhengsten. 


Desperados

Vernoemenswaardig is zeker ook de moeder van Toto Jr, de merrie Desperado (Desperados x Rotspon). Desperados was zelf lange tijd het toppaard van Kristina Broring Sprehe. Zij reed met hem mee op alle grote kampioenschappen. Desperados is een zoon van De Niro, en gaat via de vaderlijn dus terug op het befaamde Donnerhall-bloed.

Bron: KWPN | Hoefslag

Stappen
Mount St John Open Day 2017
© DigiShots