Fabiano
KWPN Eerste Bezichtiging 2021
© Digishots
Fabiano KWPN Eerste Bezichtiging 2021 © Digishots DigiShots

Nakeuring KWPN I Totaal op 84 dressuurhengsten & 87 springhengsten

Fokkerij

Woensdag zijn er alsnog vijf dresuurhengsten en acht springhengsten via de nakeuring geselecteerd voor de tweede bezichtiging. Daarmee komt het totaal aantal dressuurhengsten voor de tweede bezichtiging uit op 84 en bij de springhengsten zijn er 87 doorverwezen.

Advertisement

Dressuurhengsten

Van For Romance zijn er twee zonen extra door naar de tweede bezichtiging. Eén daarvan is de reeds in Westfalen gekeurde Fabiano (mv.Diamond Hit). 

Ook Secret Lover (v. Secret) is al elders gekeurd. Hij heeft het dekbrevet van Oldenburg reeds op zak. 

“De andere drie dressuurhengsten die we vandaag hebben geselecteerd passen ook goed binnen de collectie. We kijken er naar uit om met de groep van 84 hengsten verder te gaan selecteren begin februari”, licht commissievoorzitter Bert Rutten toe. 

Springhengsten

Er werden ook acht springhengsten uitgenodigd voor de tweede bezichtiging, dat het totaal op 87 springhengsten brengt.

Er zijn onder andere zonen van Pegase van ’t Ruytershof, Arezzo VDL, Jardonnay VDL en Luigi d’Eclipse door. Van United Touch S kregen zelfs twee zonen groen licht.

“We hebben zeker een aantal interessante hengsten aan de collectie voor de volgende ronde kunnen toevoegen, zonder dat er echte uitschieters bij zaten”, reageert commissievoorzitter Cor Loeffen. 

“Op het straatje hebben we diverse bemerkingen gemaakt op het fundament. Dat ging met name over de voeten en de bovenlijn. Bij sommige hengsten is dat de reden geweest dat ze niet zijn uitgenodigd voor de tweede bezichtiging.”

Waardevolle groep

“Het is een goede eerste selectie geweest en we weten zeker dat we een waardevolle groep kwaliteitshengsten kunnen gaan aanwijzen voor het verrichtingsonderzoek.” .

Bron: KWPN

Foto: Digishots