Next Level
KWPN Zadelpresentatie 2021
© DigiShots
Next Level KWPN Zadelpresentatie 2021 © DigiShots Leanjo de Koster

KWPN I 14 dressuur- en 25 springhengsten aangeleverd voor verrichtingsonderzoek

Fokkerij

39 spring- en dressuurhengsten hebben dinsdag een stal ingenomen op het KWPN-centrum in Ermelo en starten daarmee aan het najaarsverrichtingsonderzoek.

Advertisement

Springhengsten

Alle 21 aangemelde drie- en vierjarige springhengsten bleken zowel trainbaar als veterinair in orde. Ze zijn door de eigen ruiter voorgesteld en hebben een aantal sprongen vanuit draf en galop gemaakt. Vervolgens zijn ze veterinair onderzocht en in orde bevonden. “We zijn blij dat er zoveel springhengsten zijn aangemeld. Het is een heel gemêleerd gezelschap qua bloedsopbouw en exterieur”, vertelt Cor Loeffen voorzitter van de hengstenkeuringscommissie springen. De eerste beoordeling vindt aanstaande dinsdag plaats.

Dressuurhengsten

Zes dressuurhengsten mochten na de boordeling van de hengstencommissie géén stal betrekken. Het gaat om Navarone D (v. Finest Selection), Navajo Indiana Jones BK (v. For Ferrero), Nyandro JZ (v. Geniaal), Monsieur-Utopia (v. Expression), Masterpiece (v. Vitalis) en Serfaus (v. Schwarzgold). Dat betekent dat de overige 14 hengsten wel aan het onderzoek zijn begonnen. “De komende 21 dagen zullen ons meer leren”, licht Bert Rutten voorzitter van de hengstenkeuringscommissie dressuur toe. De eerste beoordeling vindt aanstaande maandag plaats.

De eindpresentatie op 18 januari is via een livestream te volgen.

Klik hier voor meer informatie over alle deelnemende hengsten

Bron: KWPN

Foto: Digishots\