Afbeelding
Foto: Digishots

KWPN zet misverstand vergadering Fokkerijraad recht

Fokkerij

Tijdens de vergadering van de Fokkerijraad tuigpaard is er een misverstand ontstaan, meldt KWPN. Het zou gaan over de toekomstplannen voor de inrichting van de Inspectie tuigpaard afdeling.

Advertisement

Fokrichtingen KWPN

Het KWPN kent meerdere fokrichtingen. De Tuigpaarden is hier een van. Het is een van de kleinere fokrichtingen. Daar moet de fokkerijraad rekening mee houden bij het inzetten van inspecteurs. 

Aantal freelancers terugbrengen

Op die vergadering van 7 maart zou besloten zijn om door middel van korte lijnen en kostenbesparing zoveel mogelijk taken door KWPN-medewerkers te laten uitvoeren. Dit betekent dat zij het aantal freelancers terug gaan brengen.

Communicatiefout

Het ging met name over de freelance tuigpaard-inspecteurs Viggon van Beest en Joop van Wessel. Door een communicatiefout zijn zij beide op voorhand niet geïnformeerd over de vergadering. KWPN besloot daarom om het besluit van dit jaar terug te draaien zodat de mannen hun werk voor het komend jaar kunnen voortzetten. Er wordt wel één, vanuit KWPN beschikbare inspecteur, toegevoegd aan het team. Zo kan KWPN de kwaliteit voor de toekomoest waarborgen.   

Bron: KWPN Foto: Digishots