Hengstenkeuringscommissie Tuigpaard 2019, met Lammert Tel (links)
Hengstenkeuringscommissie Tuigpaard 2019, met Lammert Tel (links) Foto: DigiShots

Nieuwe hengstenkeuringscommissie tuigpaard benoemd

Fokkerij
Advertisement
Na het aftreden van de hengstenkeuringscommissie tuigpaard begin dit jaar kwamen er vacatures vrij.  Deze zijn nu naar volle tevredenheid ingevuld.

Lammert Tel

De nieuwe voorzitter van de hengstenkeuringscommissie tuigpaard is een oude bekende: Lammert Tel uit Een. Hij had reeds negen jaar zitting in de hengstenkeuringscommissie en brengt dus veel ervaring met zich mee. Naast zijn taken als hengstenkeuringscommissielid is hij al jaren jurylid tijdens de merriekeuringen en beoordeelde hij vele merries tijdens de IBOP's. Daarnaast reed hij fanatiek in de aangespannen sport en is actief fokker. De benoeming van Lammert Tel geldt, in verband met de continuïteit van de commissie, drie jaar.

Bauke de Boer

Ook Bauke de Boer gaat deel uitmaken van de hengstenkeuringscommissie. Hij heeft de nodige ervaring opgedaan bij het Friese paardenstamboek KFPS. Daar was hij inspecteur, actief in de fokkerijraad, en ook daar maakte hij deel uit van de hengstenkeuringscommissie. De Boer neemt dus veel ervaring mee wat betreft het beoordelen van showpaarden. Naast zijn succesvolle fokkerij met Friese paarden fokt hij sinds jaren eveneens met tuigpaarden.

Thomas van der Weiden

Thomas van der Weiden is het derde nieuwe hengstenkeuringscommissie-lid. Hij neemt veel bestuurlijke ervaring en kennis en ervaring uit de sport met zich mee. Zo won Van der Weiden onder andere met Uromast en Patijn de Oregon Trofee en leidde hij vele jonge paarden en rijders op voor hun rijdersbrevet. Daarnaast was hij lid van de Fokkerijraad en sinds enkele jaren voorzitter van regio Tuigpaard West.

3 april 2021

De commissie komt in actie tijdens de hengstenkeuring tuigpaard op 3 april 2021.

Rootveld, Holties en Lassche

Vanwege zijn leeftijd kon de termijn van Henk Rootveld, die samen met Johan Holties en Henk Lassche deel uitmaakte van de hengstenherkeuringscommissie, niet worden verlengd. Het drietal nam het afgelopen jaar de taak van hengstenkeuringscommissie op zich. Lassche en Holties gaan hun taken in de herkeuringscommissie hervatten, en worden daarin bijgestaan door het gisteren nieuw benoemde lid Berend Huisman. Huisman is al enkele jaren jurylid tijdens de merriekeuringen van KWPN en is naast tuigpaardrijder en -opleider al van jongs af aan fanatiek fokker.   Bron: KWPN Foto: Digishots