Orient VM
KWPN Eerste Bezichtiging 2021. Doorverwezen naar de tweede bezichtiging
© Digishots
Orient VM KWPN Eerste Bezichtiging 2021. Doorverwezen naar de tweede bezichtiging © Digishots DigiShots

KWPN I 11 Gelderse en 79 springhengsten door naar tweede bezichtiging

Fokkerij

De vierde dag van de eerste bezichtiging voor springhengsten op 4 december stond in het teken van de nafok van jonge(re) hengsten. Vijftien paarden zijn geselecteerd voor de volgende ronde, waarmee het totaal aantal springhengsten op 79 uitkomt. 

Advertisement

Minder bemerkingen

Cor Loeffen beoordeelde de hengsten samen met Wout-Jan van der Schans en Eric van der Vleuten. “De jonge hengsten maakten een goede indruk. Dat begon al op het straatje, waar we minder bemerkingen op het fundament en model maakten dan andere dagen”, vertelt commissievoorzitter Cor Loeffen. “We hebben weer een interessante groep hengsten geselecteerd en hebben er een goed gevoel over.”

Positieve ontwikkeling

Na de springhengsten was het zaterdagmidden de beurt aan de Gelderse hengsten. Er verschenen 17 hengsten in de baan, waarvan er elf zijn doorverwezen naar de tweede bezichtiging.

“De hengsten waren goed voorbereid”, vertelt Marloes van der Velden. “We kunnen constateren dat het Gelders paard een positieve ontwikkeling doormaakt. We zien dat er de laatste tijd meer aandacht is voor het klaarmaken van de hengsten.”

“Ik denk dat het goed is dat we een aantal hengsten hebben geselecteerd met een laag verwantschapspercentage. Daarnaast is ook een goede diversiteit in de afstamming: veel hengsten hebben een Gelderse hengst als vader of de Gelderse afstamming komt terug in de moederlijn.”

Tweede bezichtiging

Als de maatregelen het toelaten vindt de tweede bezichtiging plaats op de KWPN Hengstenkeuring in de Brabanthallen in Den Bosch. Mocht dat niet door kunnen gaan, dan zal de tweede bezichtiging plaatsvinden in Ermelo.

Volgende week laten de dressuurhengsten zich zien tijdens de eerste bezichtiging.

Klik hier voor alle doorverwezen hengsten tot nu toe

Klik hier voor het programma van volgende week

Bron: KWPN

Foto: Digishots