L' Avenue
KWPN Hengstenkeuring 2019
© DigiShots
L' Avenue KWPN Hengstenkeuring 2019 © DigiShots

KWPN Stallion Show I 33 dressuurhengsten naar het verrichtingsonderzoek

Fokkerij
Advertisement
De hengstenkeuringscommissie, onder leiding van Bert Rutten, selecteerde op de eerste beoordelingsdag van de dressuurhengsten 33 hengsten voor het verrichtingsonderzoek in Ermelo. Daaronder zijn alle vijf voor de tweede bezichtiging aangewezen zonen van Bordeaux en vier zonen van Grand Galaxy Win.

Bordeaux-zonen

L’Avenue (v Bordeaux) komt uit de merrie Haute Couture (v Connaisseur) die onder Dinja van Liere onder meer furore maakte tijdens het WK voor Jonge Dressuurpaarden in Ermelo. Ook hij mag naar het verrichtingsonderzoek. Nog vier zonen van Bordeaux mochten door, waaronder Legend die opviel vanwege zijn sterke galop en de al bij het Oldenburger-stamboek goedgekeurde NN. Zijn moeder en grootmoeder werden beide in de Grand Prix uitgebracht. Publiekslieveling Le Formidable (v Bordeaux) werd tevens uitgenodigd voor de kampioenskeuring.

Groot aantal sportpaarden

Rutten noemde Legend B een ‘interessante’ zoon van de Niro. “Zijn moeder Zware Tour gelopen en in de lijn zit een groot aantal sportpaarden, waaronder ook de KWPN-hengst Iconic B. Er zitten veel predicaten in de moederlijn en de hengst zelf viel op met zijn manier van lopen en de souplesse in de kooi.” De moeder, grootmoeder en overgrootmoeder van de aangewezen Liberty (v Desperado) hebben op Z-niveau gelopen en de moeder is goed getest. “De hengst zelf is een lichtvoetig gaande hengst met een goed ondertredend achterbeen, die we daarom uitnodigen voor Ermelo.”

Predicaatvolle moederlijn

Leerava (v Florencio) komt uit een predicaatvolle moederlijn met drie moeders op Lichte Tour-niveau. “De hengst zelf viel op met zijn sterke manier van bewegen.” De grootmoeder van Lennon (v Glamourdale) bracht een aantal in Westfalen goedgekeurde hengsten en een internationaal startend seniorenpaard. “Wij willen Lennon graag in Ermelo testen.” Lance VOD (v Glamourdale) kreeg naast een uitnodiging voor Ermelo ook een ticket voor de kampioenskeuring. Legend (v Desperado) komt volgens Rutten uit een sterk verevende stam. “Zijn moeder bracht onder meer een Grand Prix-paard en zijn overgrootmoeder bracht zelfs drie Grand Prix-paarden.”

Grand Prix-springpaard

NN (v For Romance) komt uit een Oldenburger-stam, met onder meer de hengst Sandro Hit in de moederlijn. “Zijn derde moeder bracht een Grand Prix dressuurpaard, maar ook een Grand Prix-springpaard. De hengst zelf liep met veel gedragenheid, souplessse en mooi bergop in de kooi.” Quiz me Quick van de Kempenhoeve (v Governor) heeft een goed geteste moeder en liet zelf een ‘mooie bergop tendens’ en een galop met veel ruimte in de beweging zien. Lloyd (v Governor) komt uit een predicaatrijke stam, zijn derde moeder bracht veel sportpaarden. “Zelf ging de hengst met veel kracht en afdruk door de baan, daarom zien wij hem graag terug in Ermelo.”

Interessante verervers

First Date (v Fürstenball) is al goedgekeurd in Oldenburg en komt uit een moederlijn met interessante verervers. Lugano (v Governor) zien we terug in Ermelo, maar zaterdag komt hij ook terug voor de kampioenskeuring in Den Bosch. Legacy S (v Hennesy) ging volgens Rutten met veel souplesse door de baan en verdient mede daarom een uitnodiging voor Ermelo. Liverpool (v Apache) komt uit een predicaatvolle moederlijn en in zijn afstamming komen ook enkele stempelhengsten voor. “Hij toonde in de ring veel ruimte in de beweging en veel kracht.”

Veel beweging

Lord Lorenzo DB (v Gotcha Utopia) is een hengst uit een stam met uitzonderlijk veel beweging. “Uit die lijn komt ook de Pavo cup winnaar Patser (v Jazz). “De hengst zelf heeft een fijne manier van bewegen.” Leopard M (v Gotcha Utopia) komt uit een goed geteste moeder van Jazz. “Zowel zijn grootmoeder als overgrootmoeder hebben kinderen in de sport. De hengst zelf loopt op een lichtvoetige manier, met veel ruimte en souplesse.” Le Grand Ayden HB komt uit de eerste jaargang van Grand Galaxy Win. Hij liep een overtuigende tweede bezichtiging met een sterke manier van bewegen. ‘Hij heeft bovendien drie moeders op rij in de sport.”

Kampioenskeuring

Lennox W (v Grand Galaxy Win) zien we voordat hij naar Ermelo gaat nog terug tijdens de kampioenskeuring op zaterdag. De moeder van Lotus-S (v Grand Galaxy Win) bracht verschillende bovengemiddelde sportpaarden en bovendien een Grand Prix-paard. “De hengst toont veel kracht en souplesse in draf en heeft een prachtige galop. Mede dankzij zijn gemakkelijke manier van changeren mag hij naar Ermelo.” Livingstone (v Grand Galaxy Win) komt uit een goed geteste moeder. ‘Deze merrie loopt op Lichte Tour-niveau evenals zijn volle broer. Twee nakomelingen van Jazz uit deze lijn lopen op Grand-Prix-niveau.’ De vader van catalogus-nummer 576 NN is Millennium. “Een hengst die veel kansen krijgt in Duitsland. In deze lijn zitten bovendien veel Grand-Prix-paarden.” De moeder van Lifestyle (v Hometown) is een nog jonge merrie. “Zijn grootmoeder en overgrootmoeder hebben beide op Z2-niveau gelopen en brachten daarnaast een nakomeling in het ZZ-zwaar en een in de Intermediaire I.”

Interessant gefokte vader

Le Roi SW heeft in Morricone een interessant gefokte vader. “Zijn moeder is goed getest en zijn tweede en derde moeder brachten een aantal sportpaarden, waaronder Amadeus. De hengst zelf toont veel ruimte en afdruk en een soepele galop en bovendien een gemakkelijke manier van changeren.” Le Roi SW wordt zaterdag geveild in de KWPN Select Sale. Lest of Lantana heeft in Sir Donnerhall een sterk verervende vader. “Uit moeder Lantana V komt ook zijn volle zus, de Grand Prix dressuurmerrie Vitana V. De hengst zelf heeft met veel kracht en afdruk gelopen en met veel sprong.”

Drie Lichte Tour-paarden

De moeder van de opvallende Linvasion (v Sir Donnerhall) bracht al drie Lichte Tour-paarden, waarvan twee die eveneens van Sir Donnerhall. zijn. “Zijn grootmoeder liep in het ZZ-Zwaar, vandaar een uitnodiging voor Ermelo.” Catalogusnummer 542 NN (v Totilas) is al goedgekeurd in Mecklendburg. “Hij heeft bovendien een interessante bloedvoering met daarin een Anglo-Arabische volbloedmerrie.”

Oudere hengsten

Drie oudere hengsten werden doorverwezen naar het verkorte 5-dagen-onderzoek op basis van het afstammelingenonderzoek. De 9-jarige in Westfalen en Hannover goedgekeurde All at Once (v Ampere) loopt onder Vai Bruntink in de Lichte Tour, net als zijn moeder Wynona (v Gribaldi), en werd op zijn nakomelingen beoordeeld. Hij mag voor de 5-dagen test naar Ermelo. “Er zit genoeg sport in deze lijn, waaronder ook de KWPN-goedgekeurde hengst Ebony (v Painted Black).’ De 8-jarige bij het NRPS goedgekeurde Crosby (v Chippendale) loopt op Intermediaire I-niveau. “Er zit genoeg sport in deze stam. Op basis van het nakomelingen-onderzoek mag Crosby deelnemen aan het verkorte 5-daagse onderzoek in Ermelo.’ Dat geldt ook voor de AES-goedgekeurde Apache-zoon Cum Laude. Ook deze 8-jarige hengst loopt onder Via Bruntink op Lichte Tour-niveau. Alle hengsten die op de eerste dag van de beoordeling van de dressuurhengsten werden aangewezen voor het verrichtingsonderzoek vind je hier. Bron: Hoefslag / Overname zonder bronvermelding en toestemming via webredactie@mediaprimair.nl niet toegestaan Foto: Digishots  
L' Avenue
KWPN Hengstenkeuring 2019
© DigiShots