Mauro Turfhorst (v. Glock's Zonik)
Mauro Turfhorst (v. Glock's Zonik) Foto: Equigeniek

Mauro Turfhorst: De reservekampioen van het verrichtingsonderzoek!

Dekhengsten

Over het verrichtingsonderzoek: “Mauro Turfhorst loopt altijd bergop en heeft een mooi silhouet. Hij heeft een heel fijn karakter, is werkwillig en denkt altijd goed mee. In draf loopt hij altijd naar boven met een mooie voorbeentechniek. Daarbij zoekt hij altijd de hand van de ruiter op. In deze gang geeft hij een mooi, aansprekend beeld. In galop heeft hij een mooie sprong en is hij altijd bergop. Deze hengst denkt altijd voorwaarts, heeft veel balans en kan goed schakelen. In stap heeft hij direct ontspanning en een grote overstap.”

Advertisement

Reservekampioen

Mauro Turfhorst; de prachtige, zwarte Glock’s Zonik-zoon die begin mei tijdens de tweede selectie van het WK Jonge Dressuurpaarden wederom liet zien wat hij in huis heeft. Hij viel twee jaar geleden als driejarige al positief op tijdens de hengstenkeuring in Den Bosch. Tijdens het voorjaarsonderzoek van 2021 in Ermelo maakte hij de hoge verwachtingen helemaal waar. Hij slaagde met 84 punten en werd daarmee de reservekampioen van het KWPN verrichtingsonderzoek. Voor de stap kreeg hij een 8 en voor alle andere onderdelen een 8,5.


Foto: Equigeniek

“Het is een compleet paard”

Dinja van Liere stuurde Mauro Turfhorst in de zomer van 2021 met 87,8 punten naar de achtste plaats in de finale van de Pavo Cup voor vierjarige paarden. De hengst kreeg onder meer een 9 voor de galop. In de voorselecties van de KWPN hengstencompetitie werd Mauro Turfhorst twee keer derde met 88 en 85 punten. In de laatste wedstrijd werd hij tweede met 85 punten. “Het is een compleet paard met drie goede gangen. Hij heeft uitstraling”, vertelde de jury over de totaalindruk.


Foto: Equigeniek

Daula-stam 

Mauro Turfhorst komt uit de beroemde prestatie- en predikaatrijke Daula-stam (merrielijn 31, fokfamilie 20). Zijn moeder is de elegante en langgelijnde Negro-merrie Hidaylia. Uit de directe moederlijn komen de Lichte Tour-merrie Vivalia (v. Biotop), de Grand Prix-merrie Cavalia (v. Sir Donnerhall I) en de KWPN goedgekeurde hengsten Farmer (v. Voltaire), Jimtown (v. Darco) en Pardon (v. Weyden).

Merrielijn

Verder stammen de KWPN goedgekeurde hengsten Majesteit (v. Ishan xx), For Gribaldi (v. Gribaldi), Safarie (v. Farn) en de Grand Prix-hengst Hierarch (v. Cocktail) uit de merrielijn van Mauro Turfhorst. Daarnaast komen ook de hengsten Janeiro Platinum (v. Sezuan), Gershwin (v. Vivaldi), Norton L (v. Nimmerdor), Jazzman (v. Jazz) en Caratino Z (v. Calvaro Z) uit de moederstam van Mauro Turfhorst.


Foto: Equigeniek

Nakomelingen

Uit de Daula-stam zijn er acht paarden zijn Grand Prix geregistreerd en vier hebben het hoogste niveau in het springen behaald. Ruim twintig paarden lopen of liepen op Inter I-niveau. De eerste nakomelingen van Mauro Turfhorst zelf worden dit seizoen verwacht!

Reesink Horses - Mauro Turfhorst

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding