Taurus (v. Glock's Toto Jr.)
Taurus (v. Glock's Toto Jr.) Foto: Equigeniek

Taurus: De hengst met voortreffelijke dressuurgenetica van wereldformaat!

Dekhengsten

Taurus: een vijfjarig, compleet en functioneel paard met drie bovengemiddelde basisgangen, een goed dragend achterbeen, goed lichaamsgebruik en een sterke rug. Kenmerken die in de hedendaagse dressuurpaardenfokkerij niet vanzelfsprekend zijn. Met zijn prachtige dressuurpedigree van wereldformaat maakt Taurus veel indruk en is hij een gewilde hengst!

Advertisement

Kleinzoon van Totilas

Taurus is een kleinzoon van de legendarische Totilas en was in 2019 een gevierde premiehengst op de Westfaalse hengstenkeuring. Hij maakte tijdens de hengstenkeuring veel indruk met zijn zelfhouding, takt, bergopwaartse galop en ruime stap. Taurus kreeg een 9 voor zijn ruime stap tijdens de 50-dagen Hengstleistungsprüfung in Adelheidsdorf die hij met een goed algemeen resultaat behaalde.


Foto: Equigeniek

V. Glock’s Toto Jr.  

Vader Glock’s Toto Jr. was de eerste goedgekeurde zoon van de legendarische Totilas. Inmiddels is Toto Jr. onder het zadel van Edward Gal bijzonder succesvol in de sport en is hij goed op weg om in zijn vaders voetstappen te treden. In het voorjaar van 2014 won hij het verrichtingsonderzoek in Ermelo en in de daaropvolgende jaren won hij ook de Pavo Cup voor vijf- en zesjarige dressuurpaarden. In zijn eerste jaar in de Zware Tour werd Toto jr. onder Edward Gal vorig jaar Nederlands kampioen.

Succesvol

Moedersvader Apache was een van de meest succesvolle verervers van het KWPN en heeft een succesvolle sportcarrière gehad. Onder Emmelie Scholtens werd hij, na hun winnend Internationale Grand Prix debuut in 2015, opgenomen in het Olympische kader. In 2018 maakte Apache deel uit van het Nederlandse Dressuurteam dat werd afgevaardigd naar de Wereldruiterspelen in Tyron en in 2019 behaalde hij het beste Nederlandse resultaat tijdens de Wereldbekerfinale in Gothenburg.

Moederstam

De moederstam van Taurus (Merrielijn 89, fokfamilie 44) wordt gekenmerkt door talloze sportpaarden. Moeder Garonette werd als veulen zevende in de KWPN Kampioensring (2011). Onder het zadel was Garonette succesvol tot en met de Z2 dressuur en ook verder in de stam zijn de merries succesvol in de sport geweest. Grootmoeder Naronette heeft tien succesvolle nakomelingen, waaronder Viaronette (v. Krack C) - PSG/Inter I, Sunny Side Up (v. Jazz) – ZZZ. Onedin M (v. Rohdiamant) - Grand Prix en Varonette (v. Gribaldi) - PSG/Inter I zijn halfbroers en -zussen van Naronette. Taurus heeft afgelopen jaar in Duitsland geschitterd met een indrukwekkende eerste jaargang veulens!


Reesink Horses - Taurus

Afbeelding