Frankie Lee (v. Franziskus)
Frankie Lee (v. Franziskus) Foto: Equigeniek

Frankie Lee: De dressuurhengst met een top-instelling!

Dekhengsten

Emma Amtrup: “Frankie Lee verrast me elke dag met zijn goede instelling in het werk, wat ik hem ook vraag te doen. Hij is de liefste hengst, je kunt nooit genoeg van hem krijgen!” 

Advertisement

Uitmuntende draf

Onze vijfjarige Frankie Lee is een zeer getalenteerde hengst die in 2019 in Mecklenburg-Vorpommern werd goedgekeurd en inmiddels ook is erkend bij het Oldenburg en Westfalen stamboek. In 2020 liep deze zoon van Franziskus zich al enkele keren in de kijker in jonge paarden rubrieken. Hij kreeg telkens hoge cijfers voor zijn uitmuntende en zeer expressieve draf. 


Foto: Equigeniek

“Hij voelt heel machtig”

Afgelopen voorjaar was Frankie Lee een van de hoogst geplaatste hengsten in de sporttest in Münster-Handorf. Zowel samen met zijn Deense amazone Emma Amtrup, als onder gastruiter Sebastian Heinze liet hij goede presentaties zien. Voor alle onderdelen scoorde deze elegante hengst cijfers dik boven de 8 met zelfs een 9 voor de totaalindruk. Het gemiddelde kwam uit op een 8.74, wat een tweede plaats in de groep van de vierjarige dressuurpaarden betekende. “Hij voelt heel machtig! Hij heeft een waardevolle draf met veel schwung en ook in de galop heeft hij een hele goed instelling en geeft hij een zeer goed gevoel. Deze hengst heeft een hoge rittigkeit!”, aldus Sebastian Heize.


Foto: Equigeniek

Dressuurkampioen

In september 2021 was Frankie Lee de beste dressuurhengst van de 14-dagentest in Neustadt-Dosse. Met een gemiddelde van 8.95 werd hij dressuurkampioen. Van zijn testruiter kreeg hij een 9.50, de hoogste score van de dag. Hij kreeg voor bijna alle onderdelen een 9 of hoger en voor zijn draf kreeg hij zelfs een 9.5.


Foto: Equigeniek

Grand Prix-hengst Franziskus

Frankie Lee stamt af van de Grand Prix-hengst Franziskus. Franziskus is met zijn amazone Ingrid Klimke opgenomen in het Duitse Olympiade kader. De combinatie won dit jaar met ruim 75% de Grand Prix op het CDI4* in Dortmund en in de kür op muziek hebben Klimke en Franziskus ook al een score van ruim 80% achter hun naam staan. Naast onze Frankie Lee heeft Franziskus nog twintig andere goedgekeurde zonen.


Foto: Equigeniek

Moeder Sympathie (v. Spörcken)

Hannoveraanse Hauptstutbuch merrie Sympathie is de moeder van Frankie Lee. Zij is van de hengst Spörcken die afstamt van topvererver Sir Donnerhall I, uit een moeder van de invloedrijke volbloed Lauries Crusador xx. Sympathie won overtuigend de merriekeuring in Wittingen. Ook bracht ze het hengstveulen Full of Dreams van Fürstenball die als een na duurste van de hand ging op de veiling van Schockemöhle en Helgstrand in juni 2020. Aan moederskant gaat de lijn via de invloedrijke hengsten San Amour, Dauphin en Brentano terug naar de volbloed merrie Wise Girl xx. Uit die merrielijn komen de goedgekeurde hengsten Samarant (v. Sandro Hit), Fidelity (v. Fiderdance), Dantander Hit (v. Dancier), Worcester (v. Weltmeyer) en Wild Life (v. Warkant). Ook het Grand Prix-paard Special Agent (v. Sandro Hit) komt Frankie Lee’s merriestam.

Dit jaar worden de eerste veulens van Frankie Lee geboren, waar we allemaal ontzettend naar uitkijken! 


Reesink Horses - Frankie Lee

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding