Nashville Star (v. Desperados FRH)
Nashville Star (v. Desperados FRH) Foto: Equigeniek

Nashville Star: De Desperados FRH-zoon die KWPN Verrichtingskampioen werd!

Dekhengsten

De vierjarige Nashville Star is een sterk bewegende, complete hengst van Kristina Bröring-Sprehe’s Olympiade-paard Desperados FRH. Nashville Star was een van de smaakmakers van de KWPN Hengstenkeuring. Tijdens het najaarsverrichtingsonderzoek van het KWPN maakte de chique zwarte hengst, gefokt door L. Martens & dochters uit Zuidveen, de verwachtingen meer dan waar. Met maar liefst 87,5 punten werd hij de verrichtingskampioen! “De stap is een speerpunt in onze fokkerij en we zijn heel blij dat we een hengst die zo goed stapt hebben kunnen goedkeuren”, aldus Bert Rutten, voorzitter van de KWPN Verrichtingsjury. 

Advertisement

Goedgekeurd

Ook als veulentje was Nashville Star al opvallend. Hij werd een van de prijstoppers van de Elite veulenveiling in Borculo. Met zijn prachtige model en sterke bewegingen bleef hij indruk maken op hengstenkeuringen. Eerst werd Nahville Star goedgekeurd in Westfalen en met zijn uitstekende verrichtingsonderzoek werd hij daarna ook door het KWPN goedgekeurd.


Foto: Equigeniek

Uitmuntende stap

De verrichtingsjury was enthousiast over de verrichtingen van Nashville Star. “Het is een chique hengst met een mooi dressuurmodel. Hij is lichtvoetig, denk altijd naar voren, wil graag werken, heeft veel go en heeft een heel fijn karakter. Hij stapt met veel ruimte, altijd zuiver en komt altijd goed tot schrijden. De stap is een van de speerpunten in onze fokkerij en Nashville Star is hier een heel goed voorbeeld van!”, aldus Bert Rutten. De hengst kreeg voor zijn stap dan ook 95 punten.

Verrichtingskampioen

Voor de draf en galop scoorde Nashville Star 85 punten. Rutten sprak in zijn commentaar over de draf en galop lovend over het goede achterbeengebruik, de mooie voorbeentechniek en het enorme schakelvermogen. Voor zowel zijn souplesse, als zijn houding en balans en zijn aanleg als dressuurpaard ontving Nashville Star 85 punten. Voor zijn rijdbaarheid en instelling kreeg hij zelfs 90 punten. Met 87.5 punten mag Nashville Star zich daarbij de verrichtingskampioen noemen.


Foto: Equigeniek

V. Desperados FRH

Nashville Star is de eerste bij het KWPN-gekeurde zoon van Desperados FRH, die onlangs de top-10 van de WBFSH-ranking binnenkwam. Deze internationale Grand Prix-hengst werd succesvol uitgebracht op de Olympische Spelen in zowel Londen als Rio de Janeiro onder Kristina Bröring-Sprehe. Nashville Star’s moeder, Ezrasijgje, is een ster-merrie van de Grand Prix keurhengst Westpoint. 


Foto: Equigeniek

Dressuurgenen

Verder in de pedigree vinden we de predicaatrijke merrie Rasijgje. Rasijgje is een elite, preferent, prestatie, sport-(dr), PROK-dochter van de hengst Montecristo. Deze merrie is zelf op ZZ-Zwaar-niveau uitgebracht in de dressuursport. Rasijgje dient als moeder van het Zware Tour-paard Walskoning (v. Jazz), het ZZ-Licht-paard Barleduc (v. Rubin Royal) en een Z2 en een Z1 geklasseerd-dressuurpaard. De moederlijn van Nashville Star vervolgt met de preferente hengst Flemmingh. Zijn dochter is de prestatie-merrie Lesijgje, die meerdere Z-geklasseerde dressuurpaarden voortbracht in combinatie met de hengsten Metall en Havidoff.

Reesink Horses - Nashville Star

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding