Wolf
© DigiShots
Wolf © DigiShots DigiShots

Shetlandpony overleden na aanval wolf: “Het is vreselijk dat ze zo aan haar einde moest komen”

Algemeen Wolvenleed

Wilma Bosker meldt op haar Facebookpagina dat haar shetlandpony Geintje op hun boerderij is overleden na een aanval van een wolf. De pony stond in Wittelte, Drenthe en werd 32 jaar.

Advertisement

Geintje

De familie trof de pony levenloos aan in hun weiland. Wilma vertelt dat de pony achter het huis liep en dat er al meerdere pony’s zijn aangevallen in de regio. “Geintje heeft haar naam te danken aan onze veearts. Ze kwam als veulen bij hem om ingeslapen te worden want ze mankeerde veel. De veearts heeft toen overlegd en als ze het zou overleven dan mocht ze bij hem blijven. Ze overleefde de operatie en tijdens de vakanties van de veearts kwam ze bij ons logeren. Inmiddels 25 jaar geleden kwam Geintje hier ook voor een vakantie, maar ze is bij ons gebleven.”

Drie generaties 

“Onze kinderen genoten van haar met rijden, verzorgen en lekker poetsen. Later speelden ook onze kleinkinderen met haar, ze heeft bij ons drie generaties plezier gebracht. Het laatste jaar merkten we dat ze ouder werd, maar ze stond samen met onze merrie met veulen in het land. Het veulentje speelde graag met Geintje. Het was vreselijk om te zien dat zo’n lieve pony op zo’n manier aan haar einde moest komen”, vertelt Wilma. 

De wolf rukt steeds verder op en er worden al meerdere berichten verspreid over aangevallen dieren. Zo in België, maar ook in Friesland en Drenthe

Bron: De Hoefslag 

Foto: Digishots