Flore Woerts met Bube
Flore Woerts met Bube

Flore Woerts over haar nieuwe Juniorenpaard: “De eerste keer dat ik erop zat dacht ik, wow!”

Dressuur

Flore Woerts, bekend als succesvolle combinatie bij de Junioren met Vlingh, heeft een tweede troef verwelkomd op haar stal. De zestienjarige Bube (v. UB40) staat sinds afgelopen woensdag bij de amazone op stal.

Advertisement

Looplust

 ”We hebben hem nog niet zo heel lang op stal”, vertelt Flore. “We waren wel al langer op zoek naar een tweede paard. Linda van der Hauw belde ons op en zei dat ze misschien een paard voor me had. Zij had al succesvol Lichte Tour met hem gereden. Toen ik er voor de eerste keer op zat dacht ik wel even wow. Het is heel fijn aan Vlingh dat hij zo stabiel is. Bube is in vergelijking dan best sensibel, maar dat vind ik ook wel leuk. Hij heeft een enorme looplust en veel zin om te werken, ik denk wel dat dat een pluspunt is van hem. Het is een heel ijverig en lief paard. Hij zal nooit gek doen en ik ben er van overtuigd dat ik heel veel van hem kan leren. Hij heeft drie goede gangen die ik steeds meer onder controle kan houden.”

Junioren

“Bube geeft een vertrouwd gevoel en ik wil nu eerst wat meer een combinatie met hem worden. Als dat goed gaat wil ik wat wedstrijden in de buurt rijden en de selecties voor de Friese kampioenschappen. Als dat allemaal voorspoedig gaat zou ik hem graag uitbrengen bij de Junioren. Ik word hierbij begeleid door Annemiek Vincourt via het KNHS Talentenplan en Benjamin Bakker komt bij ons thuis. Mijn zus helpt me veel en mijn moeder kijkt ook regelmatig me. Ik denk dat ik heel veel leuke dingen met hem kan gaan beleven”, vertelt ze enthousiast. 

Vertrouwd

De amazone won afgelopen weekend de Z2/ZZ-L-rubriek met 69% met haar andere paard Vlingh. “Het voelt met hem ontzettend vertrouwd en ik heb van hem ook al heel veel geleerd. Ik rij hem nog steeds maar in verband met zijn leeftijd doe ik het wel iets rustiger aan. Met hem les ik bij Denise Nekeman en ik denk dat ik zo twee hele goede paarden heb voor de toekomst!”

Bron: Hoefslag, overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via webredactie@mediaprimair.nl is niet toegestaan 

Foto: Flore Woerts