Dinja van Liere en Vita di Lusso
Dinja van Liere en Vita di Lusso Iris van Meijl

Subtop | Dinja van Liere scoort met nieuw talent: “Vita is een paard voor de toekomst”

Dressuur

Dinja van Liere bracht op de subtopwedstrijd in Someren haar nieuwe troef Vita di Lusso (v. Vitalis) voor het eerst uit in de klasse ZZ-Zwaar. Het debuut leverde het oranje lint op met 67%.

Advertisement

Veel go

Dinja zit sinds een klein halfjaar in het zadel van de zevenjarige Vitalis-zoon. “Vita is een heel fijn paard met onwijs veel go. Dat maakt hem heel fijn om te rijden. Hij is in eigendom van Reesink. Het was de eerste keer dat Vita van huis was. In het begin was hij nog wel een beetje angstig, maar dat gaat steeds beter en ging nu best wel goed. Ik denk dat het echt een paard voor de toekomst is. Ik ben echt wel gek van hem”, is Dinja enthousiast.

Harmonie

Ze vervolgt “Het was heel stormachtig buiten en het was heel fijn dat we toch binnen konden rijden. Hij was super rustig en braaf, daar ben ik blij mee. Ik vind dat positief dat hij dat zo oppakt. De pirouettes konden wat mooier en dat was jammer want thuis kan hij ze heel goed. Hij ging nu misschien iets teveel zitten terwijl we verder heel makkelijk de proef door kwamen. Hij blijft gaan en is in zowel het voor- als achterbeen best wel spectaculair zonder dat ik ervoor moet rijden. Ik denk dat hij voor de harmonie hoog kan gaan scoren omdat het beeld er simpel uit ziet.”

Scores

Vita di Lusso heeft drie goede kwaliteitsvolle basisgangen. “De appuyementen in draf zijn erg mooi, maar ook het uitstrekken kan hij heel goed. Ook de series waren goed gesprongen. Ik ga nu nog een wedstrijd opgeven om te kijken of we de scores voor het NK kunnen halen. Dat is geen doel op zich en we blijven thuis door oefenen. Ik wil hem nog een paar keer ZZ-Zwaar starten en dan door naar de Lichte Tour. Thuis werken we rustig door naar het hogere werk toe. Ik ben heel erg blij met hem en tevreden over zijn eerste wedstrijd”, besluit ze. 

Bron: Hoefslag, overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via webredactie@mediaprimair.nl is niet toegestaan   

Foto: Iris van Meijl