Zadel
© DigiShots
Zadel © DigiShots DigiShots

Zadeldieven actief in Gelderland: “Ze hebben een heel rondje gedaan hier in de buurt”

Algemeen

Op de nacht van dinsdag op woensdag zijn er op meerdere plaatsen in Gelderland zadels gestolen. Zo ook op Trainingsstal Chris Epskamp, waar dressuur- en Working Equitationruiter Henri Jacobsen een gedeelte van de stallen huurt. De dieven reden rond met een trekker oplegger met de afkorting ‘tls’ achterop. 

Advertisement

Aangifte

“Er is aangifte gedaan en de politie is al hier geweest”, steekt Henri van wal. “In eerste instantie heeft de staleigenaresse gewoon schriftelijk aangifte gedaan, maar daarna heeft een pensionklant contact opgenomen met haar verzekering en aan de hand daarvan is het balletje een beetje gaan rollen zodat de politie toch kwam om het een en ander op te nemen. Ze zijn hier denk ik wel anderhalf uur geweest om alle gegevens op te nemen.”

Waakhonden

“Toen kwam ik erachter dat er vannacht in Lunteren, Ede, Loenen en Stroe ook zadels gestolen zijn. Ze hebben dus echt een heel rondje hier in de buurt gedaan. Misschien zijn er nog meer plekken waar we niet vanaf weten. In Loenen zijn er ongeveer 35 zadels gestolen. Bij ons vier, maar dat waren er eerst zeven. We hebben hier twee herders lopen en toen de dieven terugliepen over het pad, zijn de herders wakker geworden en zijn ze erop af gegaan. Ze hebben drie zadels onderweg laten vallen, dus daar hebben we echt mazzel mee gehad. Ik denk dat ze die honden niet verwacht hadden, want dat is natuurlijk wel een risico.”

Gestolen zadels

“Bij ons zijn er twee Custom-zadels, een Wow-zadel en een Anatomica gestolen. De Custom Icon Flight was zo goed als nieuw. Mochten deze zadels online te koop aangeboden worden, dan weten mensen er in ieder geval vanaf. Voor zover ik weet is iedereen nu bezig met de verzekeringen. We hebben gelukkig voldoende andere zadels hier, dus als iemand een zadel nodig heeft, regelen we dat onderling wel”, sluit Henri af. 

Bron: Hoefslag, overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via webredactie@mediaprimair.nl is niet toegestaan